woensdag 3 juni 2009

plannen is een kunst

Plannen is een kunst.
Helaas een kunst die ik nog niet zo goed beheers.
Ik kan heel goed plannen, alleen hou ik me lang niet altijd aan die planning. En dan gaan dingen als opruimen en poetsen vaak toch als eerste overboord.
En door alle wilde plannen komt daar steeds minder van, want het blijft een vervelend karwei.

Mijn ooit zo mooie nette, nog zo lege woonkamer is nu helemaal overgenomen door de rotzooi op de vloer. Want de kasten zijn wel netjes, maar je kan er gewoon niet meer bij.


Maar nu moet ik er toch echt aan geloven. Ik heb weer een nieuw wild plan bedacht, waardoor ik verplicht moet opruimen en overal, maar dan ook overal in m'n kleine woonkamer kan schoonmaken.
De hele opstelling wordt omgekeerd (als dat gaat passen) en daarvoor moeten al m'n kasten LEEG! wat een grootscheepse opruimactie zal gaan betekenen.
De kans is groot dat een deel van mijn houten ikea stellingkasten vervangen moeten worden door lagere exemplaren van dezelfde lijn. Bijkomend voordeel: wat over is gaat in de nieuw te creƫren werkruimte komen.
Maar ook daar moet eerst opgeruimd worden. En daar hou ik niet van. Ik vind dat er ooit een uitvinding moet komen, die ervoor zorgt dat alles uit zichzelf netjes blijft. Want ik hou van netjes, niet van opruimen.
Helaas worden veel uitvindingen gedaan door mannen. Mannen zijn vaak toch afhankelijk van een vrouw voor de schoonmaak. Hoe geƫmancipeerd de wereld ook word, vrouwen blijven beter in schoonmaken. Het is ergens ooit in de natuur besloten dat vrouwen voor kinderen moeten zorgen en zorgen dat alles netjes blijft. Ik denk omdat de mannen dit niet kunnen ofzo. Genetisch bepaald.

1 opmerking:

  1. Hahahaha, wat herkenbaar. Zelfs de kast heb ik. Als je ooit het netjes-houden-uitvind-ding uitvind dan moet je me echt even mailen want ik wil hem nu ook hebben. In mijn hoofd is mijn huis heel netjes, maar in het echie....

    BeantwoordenVerwijderen