maandag 7 september 2009

SCHOPPEN!!!

vandaag weer de eerste dag van het nieuwe schooljaar.
Kleine vent was in goede bui en had er echt zin in. Alles ruim op tijd klaar (kijken hoe lang dat duurt..) en dan op de fiets naar school (nieuwe fiets he, dus het moest).
Netjes jas opgehangen en tas aan de kapstok. Lopen we de klas in. Overal op de tafeltjes liggen mappen met namen erop. Dus zoeken naar zijn naam.
En toen viel ik bijna om! Welke knurft die indeling heeft gemaakt, heeft er niks van begrepen en geen overlegje gedaan met collega's van groep 2.
De klas is ingedeeld in rijtjes van 2 en 3 tafeltjes. Met daaraan natuurlijk net zoveel kindjes. Nu heeft de persoon die ingedeeld heeft, Kleine vent net bij de 2 jongetjes in het rijtje gezet, waarmee hij echt niet door 1 deur kan.

Hij heeft vorig schooljaar 3 maanden bij hen in een groepje gezeten en na de herfstvakantie zijn de groepjes veranderd omdat het echt niet langer ging om hen alledrie bij elkaar te hebben.

Dus toen Kleine vent dat zag, was het gelijk huilen. Hij wilde daar niet zitten. Dan zou hij weer ruzie gaan maken steeds en dan zou hij niet lief meer zijn (teveel zelfkennis voor 6!)

Ik heb netjes en pedagogisch verantwoord gezegd dattie het eerst moet proberen en als het echt niet gaat (vandaag al) dan moet hij dat tegen de juf zeggen.


Maar ik denk dat ikzelf zal moeten gaan praten als brugman om uiteindelijk voor elkaar te krijgen dat hij ergens anders mag gaan zitten, als het niet gaat. Ik denk namelijk dat m'n Kleine vent niet zo goed overweg gaat kunnen met z'n 2 juffen. En dat kan nog wel eens een probleem gaan geven bij mijn kleine manneke, die toch al wel last heeft van een minderwaardigheidscomplex soms.


We gaan het zien vandaag. Vanmiddag hem zelf halen en dan kijken in wat voor staat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten