dinsdag 6 oktober 2009

dag.....

Het voelt toch wel gek.
Net even boel boodschappen gedaan voor de komende 5 dagen avondeten.
En een heleboel bloembollen om de bloembak alvast helemaal voorjaars/zomerklaar te maken. Want dat is mijn project deze week. De woonkamer opruimen/schoonmaken en de bloembak helemaal beplanten. Boel bollen erin. Winterviolen daar bovenop en dan is het tot eind augustus ergens weer helemaal mooi met bloemen.

Maar toch he. Ik ben gewoon bezig. Het is net als anders op dinsdag. Alleen thuis, kindje op school, maar geen pappa en mamma die hard aan het werk zijn.
En ookal zijn ze er dan niet, het is toch ergens gek.

Vanmiddag om kwart voor 1 is m'n moeder richting operatiekamer gereden. Ik wilde daar perse niet bij zijn. Ik wil m'n moeder niet zo zien. En eigelijk pas weer als ze weer thuis is en alles helemaal over en klaar.
Maar dat kan natuurlijk niet. Ik kan niet zomaar gewoon niet op bezoek gaan. Dat voelt ook stom. Dat vind ik nog wel het moeilijkste denk ik. Dat m'n moeder straks niet helemaal m'n moeder meer is. Ik had vanmorgen de neiging om toch nog even een foto te maken van zoals ze nu is. Want straks is ze anders. M'n moeder is nooit anders geweest. Ze was altijd eigelijk wel hetzelfde. Ander haar, met of zonder bril, nieuwe kleren. Dat is toch nog altijd met dezelfde moeder erin.

Moet het zo maar zien denk ik. Gewoon nieuwe kleren of ander haar, nieuwe bril. Want natuurlijk is m'n moeder nog altijd gewoon m'n moeder. Er is van binnen weinig anders.

1 opmerking: