zondag 28 maart 2010

Het werkt weer!

Zo, omdat het gisteren al zo'n goede productieve dag was, met iets nieuws leren, heb ik vandaag iets gemaakt wat dus allang op het lijstje stond om gemaakt te worden.
Dus heb ik vandaag een krijtjesrol gemaakt. In mooi gestippeld rood met aan de andere kant wit met lieveheersbeesten erop. Die is voor mezelf. Voor m'n gekke krijtjes (die nu nog even kwijt zijn, maar das een andere zaak).
En Kleine Vent vond het ook wel een goed idee voor z'n kleurpotloden. Die normaal in een grote koffer zitten met ander knutsel en teken spul. Maar waar hij meestal toch zo'n kokertje pakt, leek ons allebei zo'n potlodenrol ook wel handig. Daar blijven de kleurtjes tenminste inzitten. Maar dan moest het wel een camouflage worden. Net als z'n knikkerzak. Want het blijft een echte vent, zo stoer mogelijk.

Aan het begin van de middag samen met Kleine Vent toch eens gekeken hoe dat nu zit met tafels. En omdat mamma snoepjes had gepakt om wat dingen uit te leggen, was er ineens de volle aandacht.
En wat bleek: het tafel van 1 truukje heeft hij wel door. Alleen de tafel van 2 is toch wat lastiger als je ineens alles door elkaar gooit. Want netjes zo'n tafelrijtje, dat kan meneer wel. Maar toen de door elkaar sommetjes niet in 1 keer goed gingen, was het niet leuk meer en moesten we maar stoppen.
Maar volgende week mag het weer van Kleine Vent. Zeker omdat bij elk goed antwoord in de door elkaar rijtjes er gewoon een snoepje bij hoorde.
Zolang zijn aandacht er bij is, dan gaat het wel goedkomen. Toch stiekem nog een beetje thuisonderwijs. Beperkt tot zijn aandacht en de mijne.

Sinds vandaag ook eindelijk de woonkamer helemaal geverft en behangen. Nu begint dus het schoonmaken, nieuwe rolgordijntjes ophangen, nieuwe bloempotten, nieuwe hoezen maken voor de banken. Maar gelukkig ging moederlief een heleboel daarvan doen.
Ik ga voor de badkamer morgen. Met het stoomapparaat dat er nog staat, de tegels even goed steamcleanen. 10 keer makkelijker dan schuren en nog schoner ook...

1 opmerking:

  1. nog steeds in volle actie lees ik, als ik weer wat bijlees hier... en jeetje, je hebt nogal wat te stellen met de juffen en dergelijke van je ventje... jammer dat het zo onduidelijk blijft, want goeie hulp of begeleiding kan eigenlijk maar als duidelijk wordt wat er precies aan de hand is hé!...
    en leuk hoe je dat aanpakt met die snoepjesrijtjes...

    BeantwoordenVerwijderen