dinsdag 23 maart 2010

lente? Zomer, met piramides en bloemen.

het was een heerlijke dag om vrij te zijn.
Vanmorgen veel te lang in bed gelegen (ik dan, kindlief stond om 7 uur al naast mn bed)
Dus om half 11 allebei ontbeten, gedoucht en aangekleed en klaar om te bouwen.
Net iets voor 12en was de piramide af. Compleet met sarcofaag en mummie. Met extra beveiliging, want al die stoute dieven, die mogen er niet in.
Nu had Kleine Vent een prachtig systeem ontwikkeld, om er een ophijsbare deur in te maken. Alleen bleek al snel dat het systeem niet handig zou zijn in dit formaat piramide. Maar in theorie zou het moeten werken als de piramide groter zou zijn.
Misschien ooit nog eens.En nu kindlief lekker even naar het speelplein gefietst. Waar ik hem voor het eerst ook alleen achter gelaten heb. Dat er nog stuk of 20 andere kinderen aan het spelen waren, dat is wat anders.
Kindlief heeft nogal eens de neiging om bij geen zin meer, maar gewoon naar huis te gaan. En met echt de drukste straat in de buurt die hij moet oversteken, waar het verkeer niet geheel overzichtelijk is. Dus is dit even kijken of hij toch zonder mij ook gewoon DAAR kan blijven. Zo maar even, een half uurtje.
Want als het beter gaat en het lukt, dan is het in de zomervakantie een stuk prettiger voor hem. Dan is het de hele zomer heel veel kindjes en niet netjes afgebakend 1 keer per week een dagje.

Het gaat met hem de laatste tijd met alles beter, behalve op school (hoewel ik denk dat dat er ook wel aan gaat komen, gezien het weer).
Hoewel hij hele dagen en nachten droog was met 3,5, ging hij ineens weer in z'n bed plassen toen hij naar school ging. Tot op heden blijft het een ding. Hij wil daarom ook niet uit logeren, terwijl dat juist wel zo leuk zou zijn (met pappa mee enzo)
Maar sinds hij een centje kan verdienen voor elke keer dat hij droog is, gebeurt het niet meer 4/5 keer per week, maar hoogstens 1. Hele vooruitgang. Dat centje gaat dan in de pot voor naar de Efteling. Dat is pas eind augustus, dus tegen die tijd moet het lukken, elke dag droog.
Van de centjes kunnen we dan denk ik wel bijna nog een keer op vakantie, maar als het helpt, dan helpt het.
Met slapen gaat het beter, omdat hij veeel meer buiten is alweer.
En thuis gaat luisteren 10 keer beter, zolang het maar interessant is. Dus meer interessante dingen doen en dan blijft hij lief, ik gezellig en is het veel meer een feestje om iets te gaan doen.Okay, hij bleek zich wel goed vermaakt te hebben, maar alle kindjes waar hij mee zou kunnen spelen, waren net toen dus weg. Beetje jammer, maar volgende keer beter. Hij was wel lief op mij blijven wachten terwijl hij rondjes reed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten