woensdag 24 maart 2010

Van de piramides naar de lift

Ja, dat gaan we doen.
Nu het wel weer leuk geweest is met die piramides en al die dooie mensen (want die blijven toch wel goed he mamma, ook voor straks) Gaan we nu kijken naar hoe een lift werkt.
We stonden vanmiddag in een lift en Kleine Vent blijft het een beetje eng vinden, omdat het zo gek voelt. Dus gaan we uitzoeken hoe zo'n lift nu werkt en waarom je dat gevoel krijgt. En dat dat gevoel ook op de schommel gevoeld kan worden.
Leuk projectje erbij deze keer. Al een tijdje ergens een maakproject voor het lift principe liggen. Dus die komt maar uit de kast.

En helaas, ik was zo optimistisch om te denken dat de juf mij goed begrepen had en mij daadwerkelijk het rapport zou geven. Helaas werd dit enkel het kleine verslagje wat ik al gezien en gehoord had. Dus morgen maar naar juf nummer 2 en opnieuw vragen. Hopen dat de vraag nu wel het gevraagde resultaat heeft.

Tot die tijd dus Kleine Vent lekker vermaken met interessante projecten om dingen uit te vinden en uit te testen. Na de liften toch maar meer richting groenten en fruit denk ik. Lekker de tuin in.

En uiteindelijk ben ik er vandaag achter gekomen waarom Kleine Vent het zo leuk heeft op de BSO waar hij elke vrijdag een aantal uren is. Hij kan spelen met kindjes die hij leuk vindt, is niet verplicht om aan alle activiteiten mee te doen EN nu blijkt, als hij een vraag stelt, wordt er goed en duidelijk antwoord gegeven. Zo had 1 van de leiders daar hem uitgelegd hoe een boom groeit en waarom het zo lang duurt, waarom je niet met je vingers in het stopcontact moet zitten, want die stroom werkt zo en zo en dat doet dus zeer.
Hij krijgt dus de mogelijkheid om dingen te vragen en krijgt er fatsoenlijk antwoord op. En dat van een jongen van 22 die net klaar is met zijn opleiding. Houden die vent!


Helaas zelf nog aan weinig toegekomen. Wel eindelijk een nieuwe spijkerbroek gekocht. Ik merkte maandag dat 1 van mijn 2 spijkerbroeken nu toch echt op z'n eind was, met bijna een gat halverwege m'n bovenbeen. Dus vandaag, met opgespaard geld, een nieuwe gekocht en een nieuwe bikini en alvast een korte broek voor Kleine Vent en een shirt(fout oranje). Dus voor even wel weer goed.


En voordat ik het vergeet: Het is woensdag!
Ik was helemaal bezig met zoveel andere dingen, dat ik het bijna vergat!
Dus de winnaar van vorige week is: Myrthestiek.
Dus je mag een kleurtje kikabeer uitzoeken en dan komt die met de armband jouw kant op.
Morgenochtend schrijf ik een nieuw berichtje voor de nieuwe week.

2 opmerkingen:

  1. Dat is een leuk stukje over die vragen beantwoorden! Dat ze daar de tijd en rust voor opbrengen is super!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoeoe, heb ik echt gewonnen ???
    Geweldig, dank je wel :D.

    BeantwoordenVerwijderen