maandag 29 maart 2010

Waarom woon ik toch in zo'n uithoek?
qua lokatie echt heerlijk hoor, weinig echte drukte en de rust is makkelijk te vinden. Elke zomer op 5 minuten van het strand en bos. Heerlijk.
Maar voor vrijwel elke officiƫle instantie moet ik de provincie uit. De IB-groep (pardon:DUO) zit al niet meer in zeeland met een steunpunt en nu ik zoek naar een goede testfaciliteit voor Kleine Vent, kan ik enkel buiten de provincie vanalles vinden.
Er moeten er hier zitten. Dat weet ik, omdat ik op school hoorde dat het jaar ervoor een meisje getest was, binnen de provincie dus. Maar online is er werkelijk niks te vinden. En nu kan ik ff goed googlen. Maar zelfs na 4 pogingen in termen, woorden en samenstellingen ervan, kan ik niks vinden.

Als iemand een tip heeft voor een testfaciliteit in zeeland, dan mag je het even laten weten......


Daarbij kwam juf nummer 1 enigzins bezwaard mij vertellen dat de sovatraining niet aan de orde is bij Kleine Vent, want dat doen ze pas vanaf 8 jaar.
En dat ik misschien zelf iets anders wel zou kunnen vinden voor hem, via internet ofzo. Want zij vond het heel erg dat die sovatraining niet kon.
Dat ik wel een gat in de lucht kon springen was compleet iets anders. Dan gaan ze hem zeker 1,5 jaar niet meer lastig vallen met die training. En tot die tijd maar hard werken aan het aanbod van werk voor hem. Daarbij krijgen de juffen van een deskundige een aantal handvaten over hoe met hem om te gaan. Dat heeft vorig jaar ook wonderen gedaan. Hopelijk dit keer ook. Want enkel het weer lost niet alles op.
Want het zomergevoel wel oplost, is zijn wil om mee te werken. Die wordt een stuk beter. Hij heeft vandaag zowaar een uur opgeruimd met mij. Nu is zijn kamer half opgeruimd en weer enigzins leefbaar.
En ik ben aan het grote, al dan niet immense karwei begonnen van de boekenkast leeghalen. Nu ligt er in onze rommelkamer een bank compleet volgebouwd met boeken. En dan heb ik 8 vakken leeggemaakt. Het zijn er totaal 20. Nu nog een plek vinden voor de rest.......

1 opmerking:

  1. Oh fijn, dat ze gewoon even specifieker voor hem gaan denken. Wat ze mijns inziens trouwens sowieso voor elk kind zouden moeten doen. Tis zo makkelijk om meteen een soort kant-en-klare methode te zoeken. "dan doe ik dat en dan is het geregeld". Maar zo werkt het gewoon niet.

    Nagoed. Ondertussen heb ik ook heel veel gegoogeld. En rondgezocht. En ontstaat er eindelijk een ideetje. Voor jouw cadeautje. Het gaat goedkomen. Ik streef naar April. En ben je dus echt NIET NIET NIET vergeten!

    BeantwoordenVerwijderen