maandag 17 mei 2010

Vandaag alweer hard aan het werk geweest.
Vanmorgen 6 jurkjes half afgewerkt (ik moet nog wachten op wat ik besteld heb voor ik ze kan afmaken) en 4 rokjes liggen ook alweer half klaar.
Dat is lekker op schema zeg maar.

Maar het blijft een gekke dag.
Op maandag gaat Kleine Vent altijd naar oma. Omdat het vooral heel erg leuk is.
En nu was oma met opa een weekendje op vakantie, naar ierland. Dus is het nog maar weer de vraag of ze op tijd terug zou zijn.
Maar eigelijk vond ik het niet zo heel erg. Ik wilde vandaag vooral veel voorbereidend werk doen, omdat ik al wist dat ik eigelijk niks echt af zou kunnen maken. En dat is goed gelukt. En eigelijk wil ik Kleine Vent gewoon lekker thuis hebben vandaag.
Want vandaag is het de eerste dag na de vakantie en het is deze keer geen leuke dag. En dat was ook heel goed aan hem te merken.
Hij wilde niet uit bed, wilde niet eten, wilde niet aankleden. Hij wilde echt niet naar school. Enkel met het vooruitzicht dattie dan z'n eigen gymspullen weer terug zou krijgen lukte het nog net. (die waren weer eens verwisseld)
Maar eenmaal op school was het duidelijk dat hij echt geen zin had in wat er zou gaan komen. Er was een kring inplaats gewoon van allemaal aan je eigen tafel en dat was al drama. Hij kon niet zitten waar hij wilde en dus zette hij z'n stoel gewoon terug aan z'n tafel en ging daar zitten. En dat was een heel groot drama met veel tranen. Ik heb hem aan tafel laten zitten, want als het eenmaal zover is, dan kan je praten als brugman, maar je maakt het alleen erger. Er is dan geen land mee te bezeilen.

Dus heb ik vandaag geen zin om rond te bellen en uitvinden of opa en oma al thuis zijn. En loop ik straks gewoon lekker naar school om hem op te halen en als oma er dan wel is, dan mag hij zelf kiezen met wie hij mee wil. Dat had ik ook al aan hem verteld.

Het is en blijft gek....
En eigelijk wil ik graag weten hoe het met hem gaat straks. Omdat het toch allemaal wel heel heftig is voor zo'n grote nog kleine kindjes (en voor iedereen wel).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten