zondag 4 juli 2010

zoeken naar jezelf

Nu las ik net een blogje bij haar.
Ik heb ook altijd het gevoel van buitenbeentje gehad. Gelukkig had ik medebuitenbeentjes en nooit echt alleen geweest. Ik had en heb een dikke huid.
Maar toch is het ergens wel genoegdoening om te zien dat de dames die mij ontzettend probeerde te pesten, aan het werk als schoonmaakster.

Ja dat doe ik zelf nu ook.
Maar het is niet mijn eindstation, waar het bij hen allebei wel erg op lijkt. Beide geen vervolgopleiding afgemaakt. Waar ik inmiddels 1 opleiding heb afgerond en gestart ben met een volgende.

Al die mensen die zeiden dat ik dom was, dat zij slimmer waren. Ik wist vanaf dag 1 dat ze het mis hadden. Dat ik daadwerkelijk heus wel slim was en ben.
Ik zie de wereld alleen iets anders.
En ik ben al 24 jaar bezig met het worden van mezelf. En ik ben er nog lang niet. Dat is nog altijd een grote ontdekkingstocht en dat duurt ook echt nog wel een tijdje.
Maar ik vind het niet erg meer. Ik heb nog alle tijd en die tijd neem ik maar gewoon. Ik wil mezelf niet meer overslaan als er iets gevraagd word.
Ik hoef mn mond niet meer te houden. Omdat mijn mening ook telt.
En hoe erg ze geprobeerd hebben mij het leven zuur te maken op school, het is niet gelukt. Ik heb een leuke periode gehad.
Maar nu gaat het leven verder. Moet ik ook verder en verder op zoek naar mezelf

1 opmerking:

  1. Heel Herkenbaar... Helaas, zou ik bijna zeggen, maar ik geloof dat het juist een zegen is dat je het leven op een andere manier hebt leren bezien. Inderdaad niet altijd handig, maar waarom zou alles altijd handig moeten zijn?!
    Jij bent uniek, ik ook, en je ex-klasgenoot-die-nu-poetsvrouw-is ook... Leer vooral lekker bij jezelf te blijven... Daar is genoeg uit te putten voor een heel leven.. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen