donderdag 19 augustus 2010

Al m'n plannen liggen nog altijd te wachten. Ik ben nu vooral bezig met overleven.
Ben vooral zo ontzettend moe. Hopelijk gaat het snel beter.

Ondertussen nog altijd heel erg hard bezig met sparen en, zover mogelijk, besparen.
Besparen is niet overal mogelijk, want ik doe niet extreem veel grote uitgaves waar op bespaard kan worden. Maar al die kleine aankopen die ik nu gewoon niet doe, want het is niet nodig, die schelen straks heus wel. En ondertussen zo ontzettend aan het opruimen en alles op de foto zetten. Zoveel mogelijk daarvan dan weer verkopen en daarmee sparen.
Want hoewel m'n spaargeld nog niet zulke prachtige bedragen bedraagt als bij Zwaar weer op komst of bij Zuinigaan maar met wat ik verdien gaat het stiekem best hard.
Even ter illustratie: ik heb in de maand juli €301,17 verdiend met werken en ik heb €425 gespaard. Niet slecht al zeg ik het zelf. En dan hoef ik nog lang niet alles te laten. Vooral dankzij de lieve mensen van de studiefinanciering. Maar die is ook eindig he.
Maar ik wil voor het eind van het jaar (in de huidige situatie) zo'n €4500 gespaard hebben. Hopelijk heb ik voor die tijd wat meer vaster werk en wat meer uren. Daardoor zou ik nog harder kunnen sparen. Maar dat is te ver vooruit kijken al.
Elke dag een nieuwe en elke dag een mogelijkheid om te kijken waar ik dan een klein beetje op kan besparen.
En elke dag een nieuwe dag om te bedenken hoe ik dan weer een beetje bij kan verdienen, met wat ik leuk vind.

1 opmerking:

  1. Nou, ik vind het knap om in één maand € 425,-te kunnen sparen! Zelf kunnen we dit op dit moment (nog) niet, zoveel....maar onze gezinssituatie is ook heel anders en wie weet dat het ons over een paar maandjes wel lukt, omdat we dan helemaal volleerde consuminderaars zijn! ;)
    Het is ook fijner om in kleine stappen vooruit te denken, anders raak je de kluts kwijt!

    BeantwoordenVerwijderen