dinsdag 3 augustus 2010

Buitenschools leren

Wat doe je als je je kind meer wil leren dan ze op school doen.
Maar het dan niet op een schoolmanier....
Dan ga je dus meer lezen en meer uitzoeken.
Wat bij mij resulteert in: teveel willen en niet weten waarmee te beginnen.

Dus na het besluit om naar NEMO te gaan in de komende 2 weken, besloot ik dat er thuis ook getest moet worden. Maar hoe pak je dat dan net weer leertechnisch handig aan?
Ja daar heb ik dus niet voor geleerd en nu kan ik wel de hulptroepen inzetten, maar mijn doel hiermee is m'n kind iets bijbrengen op een leuke manier en juist zelf meer met hem doen wat leuk is.
Nu is dus NEMO echt geweldig, van wat ik zo lees, dus ik denk dat we er vaker terug gaan komen, ookal is het niet naast de deur.
Thuis beginnen we met een proefje " hoe krijg ik een ei heel van boven naar beneden?"
Dat was een kadootje van mij voor Kleine Vent, voor z'n geweldige rapport, z'n eerste nieuwe tand en dat hij alweer een stapje verder is bij de judo. En het was eigelijk al een beetje vooruit zien naar de lange vakantie. Als er namelijk maar iets te doen is, dan blijft het gezellig.
Het leuke is dus wel, dat we van steeds grotere hoogtes kunnen testen of de constructie werkt. Vanaf je eigen lengte met je arm omhoog tot aan bovenin de flat op de 2e verdieping. Dat is zeker goed voor een hele dag werken aan constructies om dat voor elkaar te krijgen. Nu heeft kindlief al ontdekt dat de huidige constructie wel stevig is, maar vanaf hoger dan je eigen lengte misschien niet meer zo....
Ik heb er echt ontzettend veel zin in.

De uitjeslijst begint langzaamaan vorm te krijgen en we plannen niet meer dan 1 ver weg uitje per week. Deze week zijn het dan 2 dichtbij uitjes. Er is hier namelijk gewoon veel leuks te doen.
We gaan dus naar NEMO, willen naar Blijdorp, gaan naar de Ark van Noach en naar Rescue Zeeland (een F16 over je hoofd heen scheren, geweldige vliegshow, live 'redding' uit zee enz) en verder wilden we nog vanalles, maar de vakantie raakt al snel op. Nog 4 weken te gaan....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten