dinsdag 12 oktober 2010

Day 18 – Je favoriete verjaardag

Daar hoef ik niet lang over te denken.
Mijn favoriete verjaardag was toen ik 10 werd. Ik heb geen idee wat voor taart er was, wat voor kadootjes ik kreeg of wie er allemaal waren.

Mijn vader zat toen bij de marine. Hij was eigelijk altijd weg met mijn verjaardag.
Daar had ik altijd ontzettend de pest over in, want met m'n zus haar verjaardag was hij wel altijd thuis. Ze vierden het samen. Ik vond het wel ontzettend stoer dat ik dan vaak een echt telegram kreeg.
Maar toen kwam m'n 10e verjaardag. Weer de pest in, omdat m'n vader er weer niet zo zijn. En ik werd nog wel 10!
Ik fietste overal wel doorheen en het was zeker wel leuk, maar ik weet nog zo ontzettend goed, dat ik voor het raam stond, met m'n rug ernaar toe en dat ik ineens een auto hoorde. Nu is dat niet zo gek hier, want er reden hier in de straat toendertijd gewoon heel veel auto's. En er stopte er heus wel eens eentje, want er waren meer mensen met auto's hier. (zou oud ben ik nog niet, dat was toen doodnormaal :p) Maar ik moest gewoon omdraaien, geen idee waarom, maar het moest gewoon. En toen ik zag m'n vader aan de overkant z'n tas uit de auto tillen.
Niemand had me verteld dat hij thuis zou komen.
Ik heb heel lang gedacht dat hij speciaal voor mij was teruggekomen.
Dat dat natuurlijk niet helemaal zo was, dat is wat anders. Maar ik was zo blij.

1 opmerking:

  1. Aaahh, lief! Wie weet, heeft ie wel extra zijn best gedaan toen voor jou ;) En je bent het nooit vergeten, zegt al genoeg toch?

    BeantwoordenVerwijderen