vrijdag 15 oktober 2010

Day 21 – Nog een Moment

Ja dat moment.
Ik denk dat het er eentje was van heel kort geleden.
Dat ik woensdag dus ging uitproberen of ik wel zuurdesembrood kan maken.
En toen ik vanmorgen naar de vorm ging kijken waar het deeg in aan het rijzen was, vond ik het al heel wat dat het deeg echt heel goed gerezen was, na een nachtje op de verwarming (we hebben de instelling nog niet helemaal goed, dus hele nacht ook warm)
Dus vanmorgen vroeg in de over gezet.
En na een half uur was het klaar.

Echt goed stevig brood. Maar wel erg lekker.
Toen het eenmaal genoeg was afgekoeld, gelijk een stuk afgesneden en met een beetje boter geproefd. Het was echt lekker.
Ik denk dat het een beetje een snack-brood wordt. Met een beetje boter of iets met een stevige smaak erop.

En het was weer een stapje naar alles uiteindelijk ooit zelf willen doen.
Want de starter heb ik nu staan. Die wordt alleen maar sterker als ik er goed voor zorg.
Dan wordt het brood nog wat luchtiger en lekkerder.
Als deze op is, dan ga ik zeker nog wel meer variaties uit proberen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen