vrijdag 12 november 2010

Het stormt

Bij elke goede najaarstorm komen er weer berichten uit het land: Vele bomen omgewaaid, dakpannen van daken, veel ongelukken gebeurt.

En ik blijf me verbazen hierover eigelijk. Natuurlijk gebeuren dat soort dingen zeker wel, maar wat me zo verbaasd is dat ik dingen hoor uit heel veel delen van Nederland, maar dat zeeland vaak lang zo erg niet getroffen is. En dat terwijl de windstoten daar vaak net nog iets harder zijn.

M'n opa verklaarde dat door te zeggen: Zeeuwen kijken niet op van storm, die verwachten het. Dus bouwen ze ook steviger.
Dat verklaart natuurlijk wel waarom er minder dakpannen van het dak waaien of waarom er minder ruiten sneuvelen. Maar niet waarom die bomen ook minder vaak takken laten vallen of omvallen hier.
Ik ben er nog steeds niet over uit hoe dat nu komt. Misschien iets in die boerenklei ofzo.

Maar ik merk dat ik ook niet opkijk van een goede storm. Zoals Blof in het liedje al meldt: alarmfase 2 is hier nauwelijks nog berucht.
We zijn er hier aan gewend. Elk najaar en voorjaar komen er flinke stormen voorbij. Dan moet je niet teveel naar buiten als het niet moet en binnen is het ook gezellig. Of je gaat juist riching de boulevard en echt heel goed uitwaaien.
En zolang ik lekker binnen kan blijven en kan zien hoe de wind door langs de bomen en huizen jaagt, dan vind ik het geweldig mooi. Naar buiten liever niet, als het niet nodig is, want de wind is ontzettend koud en het snijdt dan echt in je huid. Ik hou nog altijd niet van koud.


Qua budgeteren gaat het vrij aardig. Deze week er weer netjes ingebleven. Weer maar net, maar het is gelukt. Volgende week doe ik wel een grotere uitgave, maar die is van m'n verjaarsgeld. Wat er nog van over is dan. Ik spaarde extra, ik gebruikte een deel voor de normale dingen en nu heb ik nog een stukje over voor iets wat ik al een tijdje wel graag wil. Dus daar ga ik morgen om (in de aanbieding, voor minder dan normaal. Dat weer wel) Kindlief krijgt komende week ook nog wat extra broeken, ook in de aanbieding.
De begroting voor volgend jaar is ook bijna rond. Er zit nog rek in van ruim €800 komend jaar. Dat is wel een prettig idee. Er zit nog wel rek in. Ik rekende wat ruimer voor m'n studiekosten per september (gaat vast wel weer omhoog) Ik rekende de toeslagen een heel eind omlaag en ik kan nog 2 dingen opzeggen, om extra te besparen. Het ziet er weer beter uit dan ik verwachtte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten