maandag 15 november 2010

Over sushi en huizen

Gisteren maakte we sushi.
Zuslief, Kleine Vent en ik samen. In de keuken aan tafel.
Kleine Vent liep voorheel altijd met een grote boog om de sushi bij de chinees heen. Maar hij maakte het zelf en proefde tijdens het maken ineens allerlei nieuwe dingen. Zo vond hij gerookte zalm op zich niet zo lekker, maar met de rijst was het een stuk beter. Hij proefde gerookte pangafilet (okay, ik vond het ook errug zout) en gemarineerde kalkoenreepjes.
Hij maakte dus ook zelf z'n sushi en hij at gewoon zomaar met ons mee (hij is gek op garnalen en bleek de rijst onwijs lekker te vinden).
Zuslief was een beetje verbaasd en supertrots. Welk kind van 7 maakt nu sushi en eet het dan ook nog op?

Zuslief had ook nog goed nieuws. Ze had werk aangeboden gekregen op de school waar ze graag wel wilde werken en dan ook nog bij de Leonardoklassen. Fulltime, voor een zwangerschapsverlof. Dus zeker een maand of 3. Daarbij had ze ook nog op dezelfde dag 2 aanvragen voor sint/piet gekregen. Wel voor 5 december natuurlijk, dus besloten we hier het maar op 4 december te vieren. Dat maakt het allemaal makkelijker dat kindlief niet meer gelooft.

Zelf ook een beetje leuker nieuws. Ik had vorige week een echte zoekopdracht neergelegd bij de woningbouwverenigingen.  Lekker online, waar ik ook al zo'n 2,5/3 jaar ingeschreven sta. Ik kreeg binnen 3 dagen 2 huizen als optie. De ene was echt te klein, met 2 kleine slaapkamertjes en een ieniemini badkamer. Voor dat geld kon ik dus ook het 2e huis huren. Dat met 3 slaapkamers, waarvan 2 fatsoenlijk formaat en op een leuke plek. Ik begon met rekenen. Zou dat kunnen? Nu al? Zonder werk?
Het kon in theorie wel, maar dan moest er niet iets onverwachts gebeuren, omdat het dan qua geld niet zou kunnen. Dat wilde ik niet. Maar ik dacht: ik reageer gewoon, dan kom ik bij het volgende huis waar ik reageer al hoger in de lijst. Nu bleek ik als 141e te regearen en op plaats 9 terecht te komen. Die had ik even niet verwacht. Ik dacht ergens rond de 100 te eindigen. Het geeft niet, maar dat geeft wel aan dat ik toch wel even moet opletten bij welk huis ik wel ga regearen straks. Plaats nummer 1 is vanaf 9 sneller te bereiken.
Hier werken ze met duur van inschrijving en aantal reacties die je daadwerkelijk doet. Nu sta ik al 'enorm lang' ingeschreven, dus daardoor kwam ik ineens zo hoog. Het is namelijk geen brabant of randstad hier.

Maar ondertussen wacht ik rustig af en spaar ik lekker verder. Tot er weer een goed en leuk huisje voorbij komt, dan ga ik weer verder rekenen. Ik heb m'n voorraad onbedervelijkheden voor 6 maanden al bijna klaar. Dingen als schoonmaakmiddelen moeten er nog wel komen, maar ik moet eerst een doos er voor hebben. Die moet dan weer leeggemaakt worden door verkoop van andere spullen.
Hopelijk komende zaterdag een heleboel verkopen en lekker veel spaargeld bij elkaar verdienen (hoewel ik Kleine Vent beloofde de helft van het verdiende geld van het verkoop van zijn speelgoed te doneren aan de actie bij zijn judovereniging. Hij kan hierbij een mooi wedstrijdpak winnen als hij de meeste boekjes vol heeft (per boekje ist €40, hij heeft er dus in 4 dagen al eentje vol. Handig zoveel opa's en oma's) we gaan voor 3 voor 9 december)

Maar gewoon de realisatie dat als ik echt wil, ik heus wel voor het eind van het jaar een huis kan hebben, deed een knop om in m'n hoofd. Ik stik van de energie vandaag en ik heb al de helft van m'n lijstje voor vandaag gedaan. Plus nog even de banken en de tafels opgeruimd, de was gedaan en al dat kleingeld dat kindlief al verzamelde voor de judo even omgewisseld voor papiergeld. Neemt voor hem vrijdag makkelijker mee en zo heb ik genoeg kleingeld voor de snuffelmarkt. Vandaag nog m'n sjaaltje afbreien, een 2e sjaaltje beginnen (of afmaken, geen idee hoe lang dat duurt op zo'n klein formaat), een aantal dozen uit het tuinhuis halen en in andere dozen overpakken.
Ik heb namelijk praxis verhuisdozen voor m'n spullen en moeders besloot gamma verhuisdozen te nemen. Dan halen we niet alles door elkaar. Maar ik heb nog een aantal gamma dozen in het tuinhuis staan, die slecht zijn ingepakt en waar alles door elkaar zit. Dus ik heb nu nog 2 lege dozen staan waar mijn spullen in moeten en dan heb ik als het goed is, nog 2/3 dozen voor moeders over.
We hebben echt enorm veel. Hopelijk alles weg zaterdag ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten