maandag 8 november 2010

Zo maandagochtend!

Van m'n weekbudget voor deze week is al weinig meer over. Met de aanschaf van het beloofde spel en de wol (allebei supervoordelig met toch ineens onverwachte korting) en vanmorgen met alvast weer nieuwe postzegels, blijkt het toch ineens een grotere uitdaging te worden dan ik dacht.
Maar zover mij bekend is, hoef ik de rest van de week geen grote uitgaves te doen. Hoogstens een bezoekje aan de kapper voor Kleine Vent รก €14 wat nog heus wel past.

De poef is inmiddels al afgebreid. Dat duurde namelijk maar 2 dagen met veel schaatsen op tv en kindlief 2 hele middagen weg. De vulling komt deze week. Moeders bleek nog een dekbed te hebben wat voor als dekbed te dienen niet echt netjes meer was, maar voor als vulling ideaal. Ook weer opgeruimd. Deze week is dat project dus al wel weer af. Heb ik weer echt tijd voor de teddies die ik wel wil maken.
Ik ga morgen of woensdag eens even foto's maken van col, omslagdoek en hopelijk ook poef. Dan wordt het nog eens wat anders dan alleen letters hier.

In m'n ijverige bezigheid met verkopen maakte ik vrijdagochtend 5 kaartjes voor de AH, om daar even neer te zetten. Omdat ik er toch wel zo snel mogelijk vanaf wil allemaal. Dus de  goede spullen (lees: wat duurder qua prijs) op de kaartjes. Ik wilde het vrijdag al gaan neerzetten, maar gelukkig deed ik dat niet. Vrijdagavond kreeg ik een bod en mailtje op een jurk, voor meer dan dat er bij mij op het kaartje stond. Mooi, dat kaartje blijft dus voorlopig in ieder geval thuis. Totdat ik ook zeker weet dat het verkocht is.


En natuurlijk, met de renteverlaging van MoneYou ben ik toch maar eens even aan het rondkijken. Het kan zomaar wel eens gaan lonen om in januari over te stappen. M'n deposito voor 6 maanden laat ik wel staan natuurlijk. Dat is nog wel rendabel om die tijd te laten staan. In ieder geval tot begin April.
December en januari zijn de overstap maanden bij mij. Dingen afzeggen, dingen wisselen. Vorig jaar stapte ik over van zorgverzekeraar. Dat loonde enorm omdat ik dit jaar vrij veel gebruik maakte ervan (met die tanden van mij was het erg slecht gesteld).
Volgend jaar heb ik in de planning staan er weer gebruik van te maken.
Maar ik denk dat het dit jaar niet loont om over te stappen. Ik kijk goed rond voor prijzen en wat er daar voor vergoed wordt. Blijkt het rendabel te zijn, dan stap ik over. Anders niet. M'n huidige verzekering is tot m'n 27e waarschijnlijk wel de meest voordelige, vanwege een heel goedkoop aanvullende jongerenverzekering. Waar dan wel weer vanalles door vergoed wordt.

Het blijft elk jaar een puzzel. Wel of niet overstappen, wel of niet dingen afzeggen.
Dit jaar is makkelijker. Stap ik over voor m'n spaarrekeningen en verzekering, opzeggen van dingen heb ik al vrijwel allemaal gedaan. Nog 2 te gaan. Die staan in januari op de planning. Ik wil het voor juni allemaal opgezegd hebben en dus niet meer hoeven te betalen. Het gaat nog om €12 per maand. De grotere bedragen heb ik al opgezegd in de loop van dit jaar. Het enige abonnement wat er blijft, is op de krant. Die neem ik dan ook lekker mee als ik ga verhuizen. Het is iets waar ik later alsnog kan snijden, maar nu liever nog niet. Het is zo lekker om even te zitten smorgens en even de krant te lezen. Even die 15min rust met een kopje thee. Als het niet meer kan, dan kan ik die altijd nog opzeggen of omzetten in enkel een zaterdagkrant.
In de berekeningen voor een huis heb ik die kosten ook gewoon meegenomen. Daaruit blijkt dat het in theorie best moet lukken MET krant, maar de praktijk blijkt vaak anders.

Het besparen ging vorige week niet zo goed. Deze week er weel vol tegenaan. Kleine Vent is vanaf nu tot eind januari elke week 2 uurtjes weg, verspreid over 2 middagen. Dus dat betekend al een stuk minder TV! Ik ook weer blij. Komende woensdag gaan we druk met een kettingreactie te bouwen. Dus ook geen tv aan.
Dat scheelt enorm. Dat was voor mij de grootste doorn in het oog, als het gaat om energie. Daarbij krijg ik het nog steeds voor elkaar om elke week minimaal 1 keer de droger te vermijden. Moeders doet dat ook en daardoor stond de droger afgelopen week maar 1 keer aan. Inmiddels is het ook al helemaal ingeburgerd dat Kleine Vent de stekker van z'n radio en nachtlamp er smorgens uithaalt. Ik doe het regelmatig het koffiezetapparaat, wat 2 dagen per week overdag niet gebruikt wordt. De verwarming staat overdag, waar het kan, niet hoger dan 19. De laptop staat minder aan. Dat vind ik de ook een hele knappe. Want ik doe nog steeds veel online, alleen veel minder loze dingen, dus minder tijd nodig.

De klik in m'n hoofd is echt redelijk om. Ik weet niet wat het is, maar ik kan weer verder. Het lukt weer. Het is tijden geleden dat ik in een paar weken 3 breiprojecten afwerkte. Ondertussen heb ik nog wel wat kleine dingen die ik wil maken (bergen leuke mutsjes voor India. Opruimend en goed doel)
Ik ga nu dus lekker teddies en mutsjes maken. En proberen zoveel mogelijk weer te verkopen. Nog 2 weken voor de rommelmarkt met nog een halve doos te gaan, die leeg moet. Hopelijk lukt het.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten