vrijdag 28 januari 2011

De grote rekentruuk

Voor de grap maar weer eens eindeloos nagerekend of ik wel alles goed in mn hoofd had.
M'n grote rekentruuk weer eens uit de kast gehaald (ik hou van excell)
Dus rekende ik maar weer eens uit wat ik elke maand zou overhouden als ik het helemaal alleen moet doen.
Dat is echt minimaal, maar ik vind: moet kunnen. Wordt goed puzzelen, maar het kan!
Ik dacht: ik ga eens kijken wat ze bij het Nibud zeggen wat je per dag ongeveer kwijt ben aan eten.
Dan kom ik op ruim €50 voor z'n 2en per week. Dat lijkt me een beetje stug. Als ik goed boodschappen deed voor 4 mensen, had ik aan €70 genoeg en dan lette ik lang niet overal op. Als ik echt echt zou willen, dan moet het me €50 ook wel voor 4 personen kunnen. Dus voor €40 met z'n 2en moet ook lukken denk ik zo. Zeker met daarbij in gedachte dat ik voorlopig echt wel genoeg shampoo, douchegel, tandpasta, deo en wasmiddel heb voor zeker wel half jaar (geef mezelf even leerruimte)
Helaas zou er dan echt bijna helemaal niks overblijven voor andere dingen.

Maar voor het gemak rekende ik even niet mee dat ik ook kinderbijslag krijg (die dan echt weggezet moet gaan worden voor waar die voor bedoeld is: kleding) en dat ik dus nu wel een dagje per week werk en dat ik in de zomer ook wel 2/3 dagen per week kan werken.
Dus alles wat niet elke maand vast binnenkomt die hele jaar, telde ik niet mee. Waarmee het allemaal natuurlijk net wat makkelijker zou worden.
Daarbij ben ik druk bezig met het Schaap weer helemaal in the picture te krijgen. De mediakits nemen steeds betere vorm aan en het gaat wel lukken om ze ergens maart allemaal de deur uit te doen.
Marktplaats moet nog even wachten, want ik moet eerst m'n studie ver genoeg hebben om dus m'n tentamen te kunnen maken op 14 februari. Dat is ook echt heel belangrijk. Maar daar is ook wel nog wat extraas bij te verdienen. En met m'n spaargeld dat richting de €5000 gaat, moet het ik het ook nog wel even kunnen redden.

Maar ondanks alle berekeningen, ligt het nog altijd af van wat de huur zou worden van het huisje. Dus kan het gerust nog wel een maand of 3/4 duren voordat het zover is. Voordat ik een huisje aangeboden krijg, wat groot genoeg is en wat ik kan betalen in m'n uppie. Tot die tijd (en ook erna) gewoon lekker doorzoeken naar alternatieve inkomsten. Lekker blijven klikken en marktplaatsen en rommelmarkten en het shopje promoten. Echt zoeken naar werk staat ff op laag pitje. De studie moet eerst beter in orde komen (note: dat maakt met m'n propedeuse op zak straks, ook makkelijker om werk te vinden in die richting, dus extra optie erbij)

En eigelijk heb ik er wel weer zin in.
Nu ga ik eerst nog even de laatste kostuumstukken voor zuslief in elkaar bakken en dan heb ik 'vrij'

1 opmerking:

  1. Heb je de huurtoeslag en eventuele alleenstaandentoeslag ook meegerekend? De kinderbijslag gaat bij ons trouwens niet alleen maar op aan kleding, dus daar zou je wat aan 'over' kunnen houden. Maar inderdaad, een beetje ruimer aanhouden is wel fijn, dan kan het straks alleen nog maar meevallen!

    Ik weet wel zeker dat je het wel red! Toen wij op onszelf gingen wonen viel het me in ieder geval niet tegen!

    BeantwoordenVerwijderen