donderdag 10 februari 2011

Lastminute leren

Het valt allemaal niet mee, dat bergen leren.
Zeker niet met een buurvrouw die de tegeltjes van de vloer en muur van de badkamer aan het afkappen is, nieuwe sleuven aan het maken is voor de leidingen en dat soort feestelijkheden. Tel daarbij op: lekker gehorig huis en het feestje is wel compleet.
Maar het lukt zowaar. Daar waar ik gisteren enigzins in paniek was, omdat het allemaal niet bleef hangen, blijk ik vandaag toch wel al 10 van de belangrijkste begrippen onthouden te hebben. Compleet en helemaal. Dat valt me dan weer mee. Nog een berg te gaan en maar tot maandag de tijd. Maar het moet lukken.
Vandaag nog hard werken eraan, morgen weer en hopelijk zaterdagmiddag ook nog. Maandag ochtend nog alles even doorlezen en dan moet het toch wel lukken. Ik heb mezelf al door zoveel tentamens en toetsen heen gebluft, dan moet deze ook wel kunnen. Ookal vergt deze wel een berg kennis van zaken.

Helemaal hopeloos is het dus niet gesteld met mij. Ik had alleen eerder moeten beginnen (note: een jaar of 1,5). In een week tijd zoveel leren is echt veeeeeel werk. Maar ik moet het ermee doen. Meer tijd is er niet.
En daarna moet ik afwachten of ik het wel/niet gehaald heb. Met mogelijk een wachttijd tot wel 6 weken. Dan ga ik natuurlijk niet 6 weken zitten afwachten, maar ik ga gewoon verder. Er moeten nog 2 opdrachten ingeleverd worden over deze module. Ik had wel bedacht ze al af te hebben, maar het leren viel echt weer enorm tegen, dus die heb ik even vooruitgeschoven naar volgende week (maakt ook makkelijker als je alle termen al uit je hoofd weet)
Daar klopt er natuurlijk niks van m'n planning. Maar ik plande gelukkig zowel de voorjaars- als de meivakantie niet in. En ik plande een week voor het maken van een Persoonlijk OntwikkelingsPlan. Wat ik al zo'n 4 keer eerder gemaakt heb en ik dus alles regels al kan dromen die je hiervoor moet gebruiken. Een dagje ervoor zitten en het kan zeker klaar zijn.
De volgende module moet ik klaar en gemaakt en ingeleverd hebben voor 14 maart. Tenminste: dat is het plan. Dan moet ik daarvoor tentamen doen namelijk. Ik moet er echt kei en kei hard voor gaan werken allemaal. Ik wil zo snel mogelijk dat eerste jaar wel gewoon afmaken. Die eigelijk allang af had moeten zijn, dus heb ik wat goed te maken.

Vooralsnog hard aan het werk met de hele berg begrippen en termen die ik moet weten.
Uiteindelijk komt het allemaal goed. Alleen moet ik leren niet alles zo last minute te doen. Dat werkt echt beter.

1 opmerking:

  1. Heel herkenbaar!!
    Ook ik leerde alles op het laatste moment (gelukkig kon ik dat ook, maar het leverde wel stress op!) Mijn dochter heeft het van me overgenomen.. Die heeft morgen topo, al drie weken in huis, maar gaat vanmiddag beginnen. De appel valt niet ver van de boom!!

    BeantwoordenVerwijderen