vrijdag 18 maart 2011

een groot raadsel

De onbekende juf die zoonlief apart genomen heeft afgelopen dinsdag, is nog niet bekend. De reden evenmin.
Maar eigelijk moest ik gisteren wel even grinniken over dit voorval.
Ik had even een gesprekje met de juf na school, omdat ik toch wel wat opheldering wilde. Maar zij was net zo verbaasd als ik.
Nu heeft zoonlief 2 juffen. Elke woensdag wisselen ze om. Zo werken ze allebei van woensdag tot dinsdag.
Maar dat betekent wel dat de juf van dinsdag, niet dezelfde juf was als die van gisteren, op donderdag.
Nu ben ik gewend dat beide dames vrij goed weten wat er gebeurt in de klas, ook als ze er niet zijn. Ze overleggen en communiceren onderling echt prima. Maar dit keer dus niet.
De juf van donderdag wist net zoveel als ik. En nu is ze net zo benieuwd als ik. Waarom Kleine Vent dan met die mevrouw mee moest en wie die mevrouw dan was. Want een hulpvraag stond er niet voor hem, omdat we wachten op de test. Dus dat ging ze uitzoeken voor me. Maandag weet ik er meer over.

Verder was gisteren toch wel een lekkere dag. 2 uurtjes aan m'n opdracht gewerkt, die toch veel minder tijd in beslag gaat nemen dan ik dacht. Vandaag weer een stukje doen en dan kan ik maandag alles in de mooie verslagvorm gieten en dan is het klaar (met een hele maandag ervoor moet het lukken denk ik)
Dan heb ik ineens meer tijd voor een nog te maken opdracht en meer tijd om een hertentamen te leren. Prima okay. Hopelijk gaat het vaker zo. Dan passen de module en de praktijkdagen die ik dit jaar niet meer in de planning kreeg, er ineens toch wel in. Maar voorlopig staat de planning netjes op papier en als ik me daar aan hou, dan schiet alles toch wel een beetje op.

Verder ging het budget voor deze week echt prima. Er moesten nieuwe gymschoenen komen voor Kleine Vent. Die zijn nooit zo heel duur (als je bedenkt dat hij aan het 3e paar toe is dit schooljaar) dus het paste prachtig mooi in het budget deze week. Zelfs met boodschappen die vooral voor de lekker en niet voor de moet waren (we aten woensdag zelfgemaakte pizza) Volgende week weer een week en dan heb ik er weer een maand opzitten. Dan kan ik gelijk weer zien waar het beter kan. Kleding is de komende tijd een uitgavenpost die er meer is dan de afgelopen tijd. Ik blijf namelijk de sokken van Kleine Vent in de prullenbak mikken. Ze zijn te klein of versleten of allebei. En ook z'n winterschoenen zullen niet lang meer goed passen.
Maar het geeft allemaal niet. Op kleding voor mezelf heb ik echt goed bespaart. De kleding die ik kocht die niet zo goed past of niet lekker zit, die ga ik vanaf volgende week op marktplaats terug zetten. Krijg ik er m'n geld weer voor terug.

2 opmerkingen:

  1. Ik heb je toegevoegd aan mijn favorieten lijstje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hee Lottebees, welke maat heeft je kleine ventje ? Wie weet kom ik leuke dingen voor 'm tegen ;-)) Ik hoor het wel.

    JutVrouw

    BeantwoordenVerwijderen