zondag 20 maart 2011

Museum bezoekje

Het was een lekker weekend.
Zaterdag overdag lekker in de tuin gewerkt en een stuk gegraven. Kleine Vent lekker aan het voetballen en rondrennen geweest. Lekker savonds pannenkoeken met snert gegeten. Savonds met vriendlief op de bank gehangen en beetje dingen gekeken.
Vandaag met Kleine Vent en vriendlief naar het Muzeeum geweest. Hardstikke leuk en onwijs dichtbij.
Kleine Vent heeft zich prima vermaakt met de speurtocht met opdrachten die hij kreeg. Hierdoor heeft hij dan wel lang niet alles gezien, maar dat komt later nog wel eens. Hij vond het leuk. De strip over Michiel de Ruijter is inmiddels al bijna uit.
Waardoor ik besloot om gewoon toch dit jaar wel die museumkaart aan te schaffen.
Kleine Vent vond het allemaal wel best, snapte er eerst niet zoveel van. Het interesseerde hem niet zo. Maar toen ik zei dat dat wel betekende dat wel deze zomer wel naar NEMO moeten gaan, want dat kan nu zomaar voor niks, toen was het prima.
Er zijn nog veel meer leuke musea waar ik Kleine Vent een groot plezier mee doe. En daardoor kunnen we lekker meer leuke dingen doen deze zomer. Geen entree betalen scheelt enorm in het budget dan.
Ik ben ook van plan om zelf wat meer tentoonstellingen en musea te bezoeken. Ik heb nog wel een aantal musea op m'n lijstje staan. Dat maakt het toch allemaal wat makkelijker om te besluiten om te gaan.

Ik ontdekte overigens ook dat de vulling die ik gemaakt had voor de taart (die ik dus in vriezer had gemikt om te bewaren) ook prima dienst doet als chocolade ijs. Nog erg lekker ook. De doosjes zijn niet helemaal zo geschikt als ik hoopte. Maar okay, ergens toch gewoon leren he. Er is er nu eentje stuk, de andere 2 doen het nog prima. Maar wel weer op zoek naar andere.

Mijn taak voor deze week: opdracht afmaken en inleveren, begin maken met opdracht van module en meer marktplaatsen. Er moet weer een beetje extra geld binnenkomen deze week.

2 opmerkingen:

  1. Komend weekend is het nationale museumdag! Bij verschillende musea is er dan gratis entree!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb al een tijdje een museumjaarkaart. Veel musea zijn ingericht op kinderen. Niet allemaal hoor, maar wel veel. Gelukkig redelijk snel na te zien via internet. Voor de kosten hoef je het niet te laten :)

    BeantwoordenVerwijderen