donderdag 26 mei 2011

Leerzaam dagje.

Vandaag had ik een praktijkdag en op de terugweg, op het station, een boek gekocht.
Ik wilde het al een tijdje lezen en ik had echt geen zin om 2 uur lang in de trein uit het raam te kijken, of om m'n enorm langdradige lesboek nog eens te lezen.
Dus nam ik vandaag dit boek mee:
Ik moet zeggen: het leest lekker.
Geen nieuwe dingen qua bezuinigingen, maar het motiveert eigelijk wel.
Ik heb zoveel ideeën over hoe ik het allemaal wil.
Maar het leven van x bedrag per dag, dat lijkt me best leuk. Zeker omdat ik eigelijk zoveel mogelijk wil sparen de komende 2/3 weken.
Ik ben inmiddels weer begonnen met druk pogen te verkopen op marktplaats en ik hoop daar weer wat extra's mee te verdienen. Morgen doe ik weer een leuke Mystery shop.
Maar waarom zou ik dan ook niet een maximaal bedrag per dag stellen. Ik hoef geen boodschappen te doen om te overleven, dus ik denk dat een vrij laag bedrag prima haalbaar moet zijn.
Dus vanaf maandag ga ik een weekje ook eens van 1 euro per dag 'leven'. Wat prima moet lukken, want ik moet niks echt hebben en ik heb niks echt nodig. Maar die euro's die niet uitgegeven worden, moeten dan ook wel gespaard worden, voor als ik wel een 'groter' bedrag moet uitgeven.
Ik ben benieuwd hoe lang ik het volhoud. Maar de wensenlijst van kleding voor mezelf bestaat vooral uit: ik moet nog een stuk of 5/6 jurkjes/rokjes maken voor het echte echte mooie weer. Verder kan ik me prima redden.
Maar ik wil dan eigelijk ook wel op andere dingen gaan letten. Want dingen als energiebesparen doen we al best wel, maar het kan enorm beter. Vooral de tv en laptop zijn grootverbruikers. Maar voor de zomer wil ik eigelijk zo min mogelijk tv kijken. De laptop kan niet helemaal het raam uit, want ik moet er nu eenmaal op werken en op studeren. Maar de afgelopen tijd ben ik al enorm geminderd.

Al met al: enorm geinspireerd om dus effectief nu eens iets te doen met die ideeën van me.

1 opmerking:

  1. Leven van 1 euro per dag is wel een hele uitdaging. Ik heb wel vaker van dit boek gehoord. Het staat ook nog steeds op m'n lijstje om te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen