woensdag 15 juni 2011

Sleepover....

Zo. Het eerste nachtje slapen in het nieuwe huis! Kleine Vent heeft zich prima vermaakt zonder TV en ik vond het heerlijk. Het slapen zelf was wat minder (een net iets te hard luchtbed op een betonnen vloer piept..)
Maar vooral het TVloze vond ik heel fijn. Dat gaan we er toch eens inhouden denk ik. Voorlopig geen TV daar neerzetten. Pas op het allerlaatst ofzo. Kleine Vent heeft z'n Donald duck gelezen  en ik las, nadat hij in bed lag, ook m'n nieuwe boek. Het beviel me prima.
Het was toch al mijn idee om bergen minder de tv aan te hebben straks. Ik heb gedurende de zomer nog bergen leer en studeerwerk voor de boeg en heb ik niks aan zo'n ding dat staat te gillen. Ik denk dat ik er prima aan kan wennen, zo zonder tv.
Niet helemaal natuurlijk, zo hypocriet ben ik ook weer niet naar mezelf. Ik kijk namelijk graag films en documentaires. En engelse kinderprogramma's. Die zijn ook leuk. En het liefst met Kleine Vent samen kijken, want die steekt er echt een heleboel van op. Zo lezen we ook al samen een engelse donald duck. Ik lees voor en vertaal. En soms roept hij dan: dat wist ik al! Ik heb mezelf engels geleerd door de ondertiteling te combineren met de gesproken tekst. Hij doet hetzelfde al en zelfs zonder ondertiteling snapt hij het al aardig. Das toch wel een handig iets. Want de kinderprogramma's van de BBC zijn vaak zoveel leuker.

Overigens is nog altijd of de watermeter of de gasmeter zoek. Ik gok zelf op de gasmeter, maar ik kan er zelf ook helemaal naast zitten. Toch het lokale nuts bedrijf eens bellen of die me kunnen vertellen waar nu precies wat zit. Ik moet het EN doorgeven en ik wil het graag bijhouden voor mezelf. Dan kan ik gelijk een beetje uitrekenen of we 'teveel'  of 'te weinig' betalen straks. Bij te weinig kan ik er dan rekening mee houden.
Op het moment is er niet zoveel gebruik natuurlijk, want we zijn er niet heel erg veel nog. Alleen het watergebruik is buitengewoonlijk geweest. Ik heb met het schoonmaken van enkel de onderkastjes van de keuken al 4 emmers water gebruikt. En nog is niet alles schoon. De douche moest uitgeschuurd worden en eens flink doorgespoeld (te lang geen water erdoorheen is dus enorme stank....) Met elke dag een emmer water en 2 keer douchen is dat nu grotendeels in orde.
En ondanks dat er dus bergen geklust moet worden, ben ik dus nu al bezig steeds overal de stekkers uit te trekken. Even gelijk de gewoonte kweken. Ik wil graag straks ook digitale tv (zonder allerlei extra dingen, behalve BBC 3 en 4 erbij) zodat ik daar ook gewoon lekke de knop kan opzetten en ze echt echt uit kan zetten. Met analoge TV moet ik steeds alle zenders terugvinden, waar dat bij digitaal niet nodig is. En het scheelt echt wel, alle stekkers er steeds uithalen.
De douchewekker moet nog komen, want Kleine vent (en ik ook) zijn nogal fan van lang douchen. En dat is soms niet erg. Maar niet dagelijks. Hoewel we dat dan niet doen, vind ik het een fijn idee om er gewoon een gewoonte van te maken om niet langer dan 5 minuten onder de douche te staan. Het scheelt bergen water en daarmee ook gewoon geld. Wat we dus al niet in overvloed hebben en waar we dus zuinig mee moeten zijn.

In de keukenkast staat sinds gisteren ook al een blikje. Waar ik dus steeds een beetje geld instop op het moment. Nu voel ik het nog niet zo, want het gereserveerde geld voor het huis komt beetje bij beetje vrij en dus voel ik niks van minder inkomen binnen nu en 2/3 maanden. Maar daarna natuurlijk wel. Als ik steeds een klein beetje geld in het blikje stop, heb ik straks steeds genoeg om fatsoenlijk boodschappen te doen (hoewel er inmiddels wel al 8 pakken D.ubbelfris in de berging staan, omdat Kleine Vent die bijna verslindt en de aanbieding toevalling nu erg goed is) Ik vind het fijn om alvast vooruit te kijken. Dat scheelt in stress om het klussen....

1 opmerking:

  1. Ik heb hier een mini tv. het scherm is even groot als van mijn laptop. Geloof me: dat nodigd veel minder uit om er voor te hangen. En als hij aan staat an is dat om gericht iets te kijken.
    Voor mij nooit meer een grote tv die prominent in de kamer staat te staan.

    BeantwoordenVerwijderen