donderdag 23 juni 2011

Vandaag begon de dag een beetje vervelend. Kleine Vent was niet al te makkelijk en ik word daar de laatste tijd nogal moeilijk van. Ik ben ook moe, enorm veel aan m'n hoofd en ik krijg alles al niet zo lekker op een rijtje. Dat is ook waarschijnlijk wel de reden dat Kleine Vent redelijk moeilijker doet dan normaal, maar toch. Het is dan al snel teveel.
Maar in ieder geval was het een redelijke goede dag vandaag.
Vanmorgen was er dus een afspraak op de leonardo afdeling van de openbare basisscholen hier op het eiland. Het was eigelijk wel een kort gesprek. En vrij duidelijk ook wel. Het testrapport was voor de directeur vrij duidelijk en na de ochtend meelopen was het voor hen ook duidelijk dat hij op zich prima zou passen in de klas waar hij terecht zou komen. Hij had geen duidelijke problematiek vertoont en was prima te corrigeren op momenten dat het een beetje minder goed ging. Dus nu is de keuze aan mij. Kleine Vent kan zelf niet kiezen, want hij vind allebei dingen leuk. Maar Ik heb de keuze al wel gemaakt. Ik heb dat ook aan hem verteld. Omdat hij niet kan kiezen, heb ik gekozen en uitgelegd waarom.
Op de weg terug naar huis fietste ik langs de molen. Ik ben gewoon naar binnen gelopen en heb daar een zakje biscuitmix meegenomen.
Na het avondeten gelijk maar even uitgeprobeerd. Kleine Vent gooide alles voor me in de bak en ik zette de mixer aan. Met 10 minuten te mixen deden we dat samen. Toen alles zo in de oven en binnen 20 minuten hadden we een paar perfect gelukte biscuit taartjes staan. Dat is me nog nooit gelukt. De cake was altijd ongelijk gerezen of daarna plakkerig aan de bovenkant. Maar deze zijn helemaal goed. We hebben er natuurlijk eentje gelijk getest. Eerst een stukje zonder jam en daarna eentje met jam. Het was nog lekker ook.

Hilarisch genoeg maakte ik ook nog een opdracht voor school, die vandaag ingeleverd moest zijn. Ik had gerekend en dacht dat het volgende week was. Toch maar goed dat ik nog even keek. Dus ook de opdracht nog in elkaar bedacht. Een deel van de opdracht was bedoeld om te reflecteren over wat ik beter kan doen. Ik koos maar voor de planning. Omdat die natuurlijk hier al niet klopte en waar ik nogal slecht mee ben. Zeker niet omdat ik gewoon een heleboel wil doen deze zomer, ondanks de vakantie. Ik heb nog altijd het gevoel dat ik wat achter de feiten loop. Maar het gaat wel goedkomen. Ik heb alleen veel te veel plannen weer. Dat kan ik wel goed: plannen maken. Maar ze uitvoeren in het tempo wat ik zou willen, dat lukt niet altijd.

1 opmerking:

  1. Wat fijn dat hij daar terecht kan!
    Dat zal beter aansluiten op zijn uitdagingen.

    En over uitdagingen gesproken.. plannen.. tja..
    *grinnik*

    BeantwoordenVerwijderen