zondag 26 juni 2011

Zoeken

Ik moet op zoek naar een gasfornuis. De inductieplaat gaat de keuken uit en er moet dus een gasplaat en over voor terug. Ik zocht me verloren naar een goede oven, voor een betaalbaar bedrag. Maar ik kwam toch elke keer tot de conclusie dat een compleet gasfornuis gewoon in verhouding stukken goedkoper is.
Dus ga ik maar eens goed op zoek naar een goed fornuis. Die krijgen we heus wel in de keuken. Die moeten we namelijk toch helemaal aanpassen.
Maar de muren in de slaapkamer en woonkamer zijn inmiddels geschuurd en nu mag ik aan de bak. Er moet namelijk een berg stof geruimd worden. (ik heb gisteren wel even meegeschuurd, dat wel) Maar ik moet deze week zoveel mogelijk van de stof weg zien te krijgen en zorgen dat het materiaal er is. Voor de volgende stap moet er superfijn glasvezelbehang komen en natuurlijk plakspul om het op de muren te doen.
Daar ben ik goed in. Dingen vinden en zorgen dat het er op tijd is. Daarbij kan ik ook best wel behangen en schilderen, dus ik kan nu prima meehelpen afwerken.

Toch voelt het een beetje gek. Ik stond daar gistermiddag de muur te schuren van MIJN huis, met de schuurmachine van m'n opa. Er staat een doos gereedschap van mijn opa in de gang, waar Kleine Vent regelmatig iets uit vist om het te testen op een stuk vensterbank. En hij is er tegelijkertijd enorm zuinig mee. Zo deed hij afgelopen week heel netjes het beschermhoesje over de zaag heen voor hij hem terug in de doos legde. Als je weet dat hij gerust zijn eigen gereedschap buiten in de regen laat liggen, omdat hij het gewoon vergeet. Ik vond het wel mooi om te zien. Want mijn opa was voor hem ook opa en toch heel bijzonder.

Op het programma deze week staat:
- stof ruimen
- behangboodschappen doen
- alle informatie bemachtigen voor de inschrijving voor het Leonardo
- mailtje sturen naar de betreffende school, dat we graag hem daar heen willen laten gaan na de zomer
- Nutsbedrijf bellen om te vragen waar de watermeter zit bij ut nieuwe huis.
- met Kleine Vent de kleur voor z'n kamer uitzoeken, zodat ik ergens snel kan gaan schilderen.

Ik moet zeggen: de kosten voor ons kluswerk zijn niet extreem hoog. De kosten voor het huis op zich al niet zo. Dingen als de hypotheek, verzekeringen, gas, water, licht, internet en zo, die zijn gewoon allemaal best goed binnen budget. Maar het budget voor het huis ons maken, is niet supergroot. We kunnen eigelijk bijna alles zelf en anders hebben we wel hulp die het wel kan.
Zo komt er iemand m'n internet draadloos maken als de tijd daar is en komt er iemand helpen om de keuken helemaal weer fatsoenlijk te maken. En waarschijnlijk nog wel meer (hij kan niet zo goed tegen slecht werk...)
Maar ook de meubels zijn niet eens supergrote kosten blijkt weer. De slaapkamer krijgen we van m'n schoonouders en het nieuwe fornuis van de mijne. De wasmachine wilde m'n oma graag 'doneren'. En dan zijn we dus al zo'n eind, dat we alleen nog de woonkamer ingericht moeten krijgen. Kleine Vent neemt namelijk lekker z;n eigen meubels mee. Dan is alles toch niet super eng en nieuw.
Voorlopig ben ik toch wel lekker bezig met zoeken op marktplaats en proberen via dezelfde weg wat dingen te verkopen.

2 opmerkingen:

  1. Tjee meiss wat gaan jullie in ene snel :-) En ook heerlijk dat het allemaal zo goed financieel te behappen is. Glasvezelbehang koop je voor heel weinig bij de Action net als behangplaksel of bij de Kwantum. Bij die laatste moet je dan je bonnen bewaren en invoeren op internet want daar spaar je dan weer een tegoed mee. Altijd handig.....nou veel suc6 maar weer verder, jullie doen het TOP!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed bezig!
    Wij hebben onze meubels ook gekocht via Marktplaats! In etappes aangeschaft :)

    BeantwoordenVerwijderen