donderdag 21 juli 2011

vakantie?

Het voelt nog helemaal niet als vakantie. Het weer is niet echt om over naar huis te schrijven en ik ren alsnog van hot naar her.
Hopelijk is het na deze week echt wat beter want ik word er enorm moe van.

Maar in ieder geval: ik heb dus dat gekke doel gesteld. Die 5000 euro extra verdienen/sparen, zodat ik een net autootje kan aanschaffen. En dat schiet natuurlijk niet op als je constant overal achteraan moet rennen, om maar vanalles te regelen. Het komt er dus netto op neer dat ik van nu tot volgend jaar eind mei (als ik het even goed zeg) elke week zo'n 97 euro extra moet verdienen om het te halen. Dat lukt me niet denk ik. Maar alles wat ik bij elkaar kan schrapen is natuurlijk prima. Omdat ik nog niet ingeschreven sta bij het nieuwe huis, krijg ik vooralsnog een fatsoenlijk bedrag studiefinanciering (die overigens dan weer grotendeels richting spaarrekening gaat) maar dat houd per 1 augustus echt op. Dan sta ik officieel ingeschreven op het nieuwe adres en dan zakken m'n vaste inkomsten dus met bijna de helft naar beneden. Gelukkig kan ik morgen weer gaan werken en levert dat weer wat extra op.
Maar enkel het werken zet wat zoden aan de dijk. Zolang ik netjes doe met m'n geld kan ik prima rondkomen met minder dan dat ik nu binnenkrijg. Maar er moet meer gebeuren.
Dus mijn plan is:
- m'n klikprogrammaatjes netjes bijhouden (daar waar ik bijna uitbalingen heb bij bijna alles)
- meer referals vinden voor mijn klikprogrammaatjes (dat levert mij langdurig kleine beetjes extra op, zonder moeite)
- rommelmarkt (al gepland op 13 augustus, met hopelijk goede opbrengst)
- marktplaats (die komt echt, alleen plantechnisch loopt er steeds iets mis)
- de groente uit de tuin toch zo veel mogelijk gebruiken/wecken
- alles echt 3 keer na rekenen om te kijken of ik niet echt nog ergens een beetje kan besparen.

Eigelijk is het best een ding dat ik mezelf gesteld heb. Dat scheelt echt een berg als het wel lukt. Er moeten gewoontes doorbroken worden en er moeten nieuwe gemaakt worden.
De wens voor een volkstuin is er nog zeker. En nu m'n moeder het ook een leuk idee vind, word het toch de wachtlijst op. Hopelijk kunnen we volgend jaar op een grotere schaal groente en fruit kweken. Dat zou in theorie ook best een berg kunnen schelen aan kosten. En het is nog leuk ook.
Maar voor nu: eerst maar weer eens werken morgen en proberen te ontdekken welke kleur verf ik ook alweer had voor de slaapkamer.....

1 opmerking:

  1. Hoi Lottebees,
    Naar ik begrijp klik je bij meerdere programma's. Ik klik voor moneymiljonair, euroclix en zinn, maar wil eigenlijk wel nog een of twee programmaatjes. Kun je er mij misschien nog enkele aanbevelen, waar jij een goede ervaring mee hebt? Je kunt mij mailen met jouw links, als je wilt. Het heeft geen haast ;)

    BeantwoordenVerwijderen