woensdag 31 augustus 2011

Concrete plannen

Na een dag met een hele berg hoofdpijn en me echt niet lekker voelen, voel ik me vandaag een stuk beter en ben ik weer druk bezig.
Ik heb m'n studieplanning even in m'n nieuwe agenda geschreven, waardoor het toch echt vaststaat. Dat is namelijk niet even makkelijk weg te halen en te veranderen. Ik plande een extra praktijkdag in en daarmee staat m'n planning tot eind januari 2012 weer vast. Dan heb ik straks voor juni 2012 ook eindelijk eindelijk m'n eerste jaar afgerond.
En ik maakte eindelijk een keuze over de indeling van m'n week. Elke maandag, dinsdag en woensdag gebruik ik om te studeren en de donderdag en vrijdag zijn voor andere dingen. Af en toe heb ik op zaterdag ook een praktijkdag.
Het heeft vooral te maken met dat ik op maandag de meeste tijd heb om ook langere en grotere opdrachten in 1 dag af te werken. Dit levert later veel tijdswinst op, omdat ik er dan niet elke keer weer terug moet 'inkomen'.
Maar dat houdt ook in dat ik alle werkzaamheden voor Het Schaap dan op donderdag en vrijdag moet plakken. En dat gaat straks prima lukken. Daar waar ik vooral s'avonds op de bank werk aan een boel kleine dingen. Ik werk nu al aan een heleboel dingen en er liggen inmiddels zo'n 30 producten voor op de site. Die ik overigens compleet wil vernieuwen. Zo langzamerhand klopt er niet zoveel meer van en moet ik alles gewoon weer helemaal herzien.
Zo ook m'n prijzen. Want ik moet even narekenen of ik alles nu nog rendabel kan maken. Want ook mijn kosten zijn redelijk gestegen helaas. Maar enorm veel meer zal het niet worden. Ik wil het namelijk betaalbaar houden. Ik ga er komende week eens goed voor zitten.

Ondertussen heb ik weer €50 op m'n spaarrekening kunnen zetten. Daarmee komt het totaal op €857,60. Dat begint er langzaamaan een beetje op te lijken. Met nog 39 weken te gaan voor 1 juni, moet het toch wel een keer gaan lukken. We hebben op 10 september weer een rommelmarkt, dus hopelijk daar ook weer een beetje erbij voor in m'n potje. En ik moet ook echt weer gaan marktplaatsen. Er staan 2 oude fietsen van Kleine Vent en er komt straks ook nog een vrijwel hele garderobe bij, waar hij uitgegroeid is. En er ligt nog zoveel. Straks heb ik ook nog een bank en 5 kasten om te marktplaatsen. Dat levert ook zeker wel iets extra op hoop ik.

1 opmerking:

  1. Goed zeg! Het lijkt me ook heel slim om die eerste drie dagen dan met school bezig te zijn, dan hoef je niet steeds over te schakelen. Ik zal hier ook eens op rommelmarkten gaan letten! Vroeger deden we dat regelmatig (nou ja, jaarlijks dan) en dat leverde best altijd wat op.

    BeantwoordenVerwijderen