donderdag 25 augustus 2011

Na een kleine rekensom blijkt m'n saldo voor m'n geplande autootje toch niet zo erg hard op te lopen. (zie m'n tellertje van €5000 naar €0 hiernaast)
Niet zo hard als ik zou willen tenminste. Daarbij komt ook nog dat ik voorlopig ook niet zal hoeven te werken via het uitzendbureau (heel erg vind ik het niet, maar het leverde wel weer extra op)
Ergens moet ik toch wat creatiever bezig gaan met dat geld verdienen. Dat moet toch lukken.
Ik zou in theorie elke maand gemiddeld zo'n €416 bij moeten verdienen om het te halen. Dat is best een bedrag.

Met m'n gekke plan om van €50 meer te maken, dat lukt al best prima. Bij de vorige rommelmarkt verkocht ik redelijke hoeveelheid kleding die op m'n lijstje stonden daarvoor en daarmee ben ik nu uit de kosten met nog 9 of 10 items verkopen. Ik sta op dit moment op €4,10 in de plus. (ik heb slechts €26,30 uitgegeven overigens) Ik ga proberen een 100% winst te krijgen (wat neerkomt op maar  €52,60)
Daarvoor moet ik nog €22,2 verdienen. Dat moet haalbaar zijn met een paar nieuwe schoenen en grote namen kleding.

En dat is dan ook weer voor m'n spaarpot. Langzaamaan komt er natuurlijk wel redelijk wat geld op te staan. Maar m'n doel ga ik in dit tempo niet halen. Dus moet er harder gewerkt worden. Ergens moet ik dan weer meer geld verdienen.
Het grote plan om meer rommelmarkten te doen (en dit een beetje professioneler te doen uiteindelijk) is er wel, maar pas vanaf april volgend jaar. Dan zijn er in de buurt weer een heleboel markten die ik echt erbij kan doen (met genoeg spullen van mezelf nog voorlopig)

Maar daarbij komt wel dat ik eigelijk niet echt geld uitgeef. Tenminste niet aan onzinnige dingen. Ik kocht wel laminaat, ondervloer, bergen verf, afplaktape en wat nog allemaal niet meer. We zijn tenslotte bezig met een huis. Maar niks geen hebbedingetjes of nutteloze dingen. Ik heb er eigelijk geen tijd voor. Want een kind dat steeds thuis is door de vakantie zorgt voor weinig tijd om te klussen. En nu hij naar school is, moet er een berg geklust worden. Dus dan is er ook geen tijd.

Vandaag wel enorm productief geweest al. Ik ben begonnen met m'n lijstje voor plekken om te adverteren, vanmorgen om kwart over 8. Om 9 uur stond ik een hele kamer af te plakken, zodat ik kon gaan schilderen en om half 12 was het schilderwerk klaar voor vandaag. Dus gooide ik nog even de ondervloer op de grond in de slaapkamer en ging toen maar even eten. Om 2 uur was ik alweer gedoucht en al, thuis met een kopje thee achter m'n laptopje om even wat geldzaken te regelen.

Het geld verdienen gaat dan wel niet zo goed, het werken aan het huis en aan m'n voorraad nieuwe Schaap spulletjes gaat prima.

1 opmerking: