maandag 5 september 2011

Ik leer het wel......

Wonder boven wonder: ik hield me vandaag al prima aan m'n studieplanner. Ik maakte netjes de opdrachten die ik perse moest doen en deed dat beduidend sneller dan dat ik dacht.
Dat betekent wel dat ik morgen dan maar gewoon wat harder moet werken. Dan loop ik ineens al vanaf de eerste week een beetje voor op de planning. Dat zou enorm gaaf zijn.
De planning zoals het nu  is, levert me 32 studiepunten op voor 1 februari. Daarna moet ik nog 4 praktijkdagen in plannen (weer goed voor 8 studiepunten) en nog een aantal modules. Ik vind dat het prima moet lukken voor 1 juni, als ik m'n praktijkdagen goed kan plannen.
Alleen mis ik ergens in het tellen zo'n 9 punten. Ik heb geen idee welk stukje ik gemist heb, waar die 9 punten dan in zouden gaan zitten. Ik moet het nog even goed nakijken.
Maar vooralsnog: ik heb me aan de planning gehouden, ook al loopt de rest vandaag allemaal wat anders dan normaal. Ik kan het dus wel....

Vandaag ga ik namelijk vooral verder met het drinken van groene thee, het eten van mijn grote fruitsalade (van appel, peer, kiwi en aardbeien) het weer ophalen van Kleine Vent, die niet vandaag, maar morgen naar oma gaat, het opzoeken van weer 3 of 4 adressen waar ik straks kan gaan adverteren (of tenminste proberen) en het spelen van een WII spelletje, omdat ik dat nu eenmaal beloofd heb.
Verder deze week staat er ook nog in de planning dat ik de kamer van Kleine Vent eindelijk eens ga afschilderen. Het is echt nog een uur of 1,5 werk en dan is het klaar. Dan moet ik alleen nog iemand vinden die me wil helpen nog 2 vloeren erin te leggen en dan zijn de woonkamer en de slaapkamers gewoon klaar. Ik heb al een idee voor de hal, over hoe de kapstok eruit moet komen te zien en waar die dan moet hangen. Alleen moet ik even oordelen of het paarsig, blauwig of gewoon wit gaat worden. We hebben het toch nog staan.

En omdat ik graag wil dat we eens gezonder en fatsoenlijker gaan eten, kocht ik een galia meloen en een pitloze watermeloen. Kleine Vent houd enorm van meloen in allerlei vormen, maar heeft een verschrikkelijke hekel aan pitjes. Dus een watermeloen zonder pitjes gaat er wel in denk ik.
Daarbij is meloen een lekkere combinatie met aardbeien als het gaat om smoothies. Waar ik echt heel erg van hou. En ik ontdekte dat gele kiwi's en aardbeien ook prima combineren. Je hele dagelijkse hoeveelheid fruit in 1 glas, het is bijna een wonder. Niet dat we niet van fruit houden, overigens. Maar het is fijn voor de afwisseling en het neemt vaak makkelijker mee als je ergens heen moet. Een kiwi of een banaan is toch vaak al half plat voordat je er ben. In een smoothie in een goede beker, blijven ze prima.

1 opmerking:

  1. Goed zeg! Een goed begin is het halve werk :-) Ik zou inderdaad proberen zo snel mogelijk achter die 9 missende punten te komen, zodat je straks niet alsnog voor een nare verrassing komt te staan.

    BeantwoordenVerwijderen