donderdag 6 oktober 2011

Daar istie dan alsnog: De herfst

En ineens was het herfst. En kan ik wel geloven dat ik al over 2,5 week jarig ben. Want vorige week was het nog veel te mooi weer voor zo dicht bij m'n verjaardag. Ik kan overigens niet veel meer bedenken om te vragen dan een mooie klok en een uitbreiding op Kolonisten. Ik wil vast nog wel een berg meer hebben, maar ik ga er dan liever zelf om. Dan blijft toch makkelijker.
Maar voorlopig denk ik na over sinterklaaskadootjes voor andere mensen. Voor 2 van de 6 ben ik al klaar. Nu de rest nog. Dat is altijd moeilijker en ik wil meer zelf maken, wat het nog lastiger maakt.

Maar vandaag! Vandaag moet ik dus weer aan het werk. Terwijl ik eigenlijk tot 12 uur in m'n bed had willen blijven liggen. Het is echt ineens herfst geworden en ik hou niet van regen. De kleuren van de herfst zijn prachtig. Maar alle bijkomende narigheid vind ik niks. Vanmorgen lekker op de bank met een kop thee en de sjaal die ik aan het breien ben. Hier en daar bloemetjes haken tussendoor (die ik pas afgelopen weekend mezelf aanleerde en nu al bergen leuke bloemetjes maakte, zelfs bezig aan een bloemetjes ketting voor mezelf. Heb er enorm lol in. Nu nog tekeningen leren lezen en dan kan ik een berg meer maken. Er ligt hier een prachtig boek met allerlei bloemen en beestjes erin, maar ik snap niks van de beschrijvingen en de tekeningen zijn schijnbaar wel heel duidelijk. Dus dat maar leren.
Ondertussen ben ik dus ook begonnen met een sjaal voor mezelf. Een korte die ik overdwars brei. In heerlijke kleurtjes, lekker makkelijk uit 1 bolletje.

Overigens blijken de bloemetjes ook mogelijk een leuke extra verdienste. Kleine beetjes helpen ook. Na een rondje op marktplaats blijkt dat ik die prima daar zou kunnen verkopen. Als ik vind dat ze leuk en goed genoeg zijn overigens. Dat vind ik belangrijk. Maar een paar bloemetjes de verkoop in mikken zou best leuk zijn. Ik maak ze graag en anders liggen er straks zoveel. En als het een beetje extra oplevert is het ook weer leuk. Dus voorlopig mogen ze in de zak met alle spullen die nog verkocht mogen gaan worden. Als ik m'n camera weer kan vinden, ga ik marktplaatsen met alles.

Maar vanmiddag moet ik dus werken. We beginnen aan het nieuwe project wat de komende 3 a 4 maanden gaat lopen. Het is leuk om te doen, ik werk graag met deze mannen, maar toch heb ik er niet zo'n zin in. Ik weet dat ik ernaast nog zoveel moet gaan doen om maar wel rond te komen de komende tijd. En daar baal ik van, want het leid me enorm af. Van alles overigens. Ik ben constant bezig om maar iets te bedenken, dat wat ik wel al bedacht had, een beetje half half gedaan word. En dan schiet het natuurlijk niet op. Want op die manier gebeurt er nauwelijks iets. En daar baal ik dan weer van. En dan is het cirkeltje weer rond en begin ik voor m'n gevoel weer helemaal beneden en opnieuw. Stom is dat. Morgen ga ik bezig met het zoeken naar m'n camera en bij het vinden ervan ga ik foto's maken en op marktplaats zetten. Dat is mijn doel morgen.

2 opmerkingen:

  1. Succes met alles! Gehaakte bloemetjes zijn inderdaad erg in! Je kunt ze voor heel veel dingen gebruiken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb dat met mijn verjaardag juist andersom steeds; de laatste jaren is het zo koud en nat, dat mijn (zomerse) verjaardag helemaal niet voelt alsof het bijna is. Veel succes met je project en leuk dat de bloemetjes misschien op MP verkocht kunnen worden!

    BeantwoordenVerwijderen