vrijdag 7 oktober 2011

Gevonden: uitweg

Na m'n nare financiële ontdekking van deze week ging ik ook denken aan de meest slechte scenario's.
Want wat als ik nu niet iets vind waar ik elke maand zo'n €50 bij kan verdienen. Het is geen groot bedrag, maar toch. Wat nu als het niet lukt? Dan komt ik systematisch elke maand tekort en dat kan ik maar vrij kort opvangen helaas.
Dus na wat onderzoek en wat nadenk werk, dacht ik: als het echt echt echt niet meer gaat, dan kan ik gelukkig nog altijd bij het DUO aankloppen, voor een kleine lening of voor een collegegeldkrediet.
Maar liever doe ik het niet. Dat is toch weer een schuld die je dan opbouwt. En dat is nou net wat ik niet wil, het blijft enkel een noodoplossing. Dus moet ik gaan handelen.
Ik ga dus m'n bloemetjes lekker op marktplaats mikken. Kijken wat dat oplevert. Al is het maar een paar euro, het is toch weer extra erbij. De grote kledingberg moet minder worden en dus moet er verkocht worden. Ook weer marktplaats. En vooral: ik moet echt gaan zoeken naar opdrachten. Ook al vind ik het lang zo leuk niet, er moet gewoon meer inkomen, dan eruit gaat. Dus ik moet wel.

Het bedrag wat ik januari weer krijg voor het huidige project, is eigelijk al uitgegeven voordat ik het heb. Tenminste: ik weet waar ik het aan ga uitgeven. De helft ongeveer gaat richting de zorgverzekeraar, om m'n premie voor het jaar te betalen. En het andere deel gaat richting de spaarrekening voor een auto.  Die komt er dan nog niet gelijk, maar het levert een grote bijdrage aan de €5000 die ik ervoor wil hebben. Dat is ook het stukje spaargeld wat ik liever niet wil opeten. Een auto gaat nodig zijn, omdat ik veel meer rommelmarkten wil gaan doen en op die manier niet meer afhankelijk ben van anderen. Maar er zitten dan wel een berg kosten bij die ik niet zomaar kan ophoesten in 1 keer elke maand. Dus als ik dat bedrag spaar en voor ong €3000 een goede auto aanschaf, heb ik nog zo'n €2000 over voor onderhoud, verzekering en benzine. Maar eerst het bedrag maar bij elkaar krijgen. Maar als ik het niet meer red met m'n inkomsten zal ik er wel aan moeten beginnen.

Vandaag ga ik bezig met de afwerking van al m'n bloemetjes. M'n maag vind het allemaal niet leuk vandaag (ben als laatste het slachtoffer hier) en ik wil vooral lekker op de bank hangen. Daardoor doe ik toch nog wat nuttigs. Sjaal breien en bloemetjes maken.

2 opmerkingen:

  1. Sterkte vandaag en leuk dat je de bloemetjes op Marktplaats gaat zetten. Het zou mooi zijn als dat goed gaat lopen. Misschien een ideetje: richting de feestdagen is het misschien wel leuk om er ook speciale pakketjes oid van te maken. Met een beetje leuk gaas eromheen een boeketje, bijvoorbeeld. Kan heel simpel, maar het geeft mensen dan wel weer een idee van wat er mee zou kunnen (dus grotere kans dat ze het kopen).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je kunt ze ook in hobby/zelf kaarten maken of scrapbooking zetten! Daar gebruiken ze de bloemetjes ook voor. Zet er snel een paar op dan weet je of ze er op bieden! Of heb je de camera nog niet gevonden?
    Beterschap!

    BeantwoordenVerwijderen