maandag 10 oktober 2011

Het viel toch tegen vanmorgen, 4 km fietsen met Kleine Vent achterop. Gelukkig niet teveel wind tegen.
Morgen maggie gewoon weer zelf fietsen.
Het maakte het ook niet makkelijker dat ik, als laatste in huis, ook gevloerd ben door een beestje. Dat beestje zorgt voor enorm moe en hooefdpijn en verkouden. Echt niet prettig, omdat ik net weer zo goed op gang was. Maarja, vandaag gewoon rustig aan doen en zorgen dat ik plaatjes heb van m'n maaksels om ze online te kunnen zetten. Dat moet lukken.

Helaas is onze 'verbouwing' weer een beetje on hold gezet. Vriendlief was zo snugger, om bij het vastzetten van onze grote kledingkast aan de muur, een boortje te willen wisselen, vlak na gebruik. Met als gevolg: ee brandblaar op z'n vinger en eentje op z'n handpalm. Knap lomp weer. Daar zijn we allebei wel goed in helaas.
Maar daardoor ligt de woonkamervloer nog bezaaid met stukken kast, zodat ik niet alvast kan beginnen met het leggen van de vloer. Beetje jammer, maar okay. Doen we toch niks aan.
Ik besloot daarop de ramen maar eens stofvrij te maken. Konden we tenminste naar buiten kijken zonder getekende figuurtjes in het stof (wel een hele grappige konijnelienvampierbeest op het slaapkamerraam)

Het enige op mijn lijstje deze week: gordijnroede ophangen. Moeders heeft, heel lief, voor ons een stuk van de gordijnen gebruikt die ze over had om voor ons slaapkamergordijnen te maken. Ze passen nog overal bij ook. Heel fijn is dat. Maar nu moet de roede nog op goede lengte en opgehangen. Gelukkig kan ik dat net wel weer zelf. Scheelt weer gedoe.

M'n geld verdien plan loopt langzaam de goede kant op. Ik ben dus bezig met fotograferen van vanalles en ik heb mogelijk een klein opdrachtje binnengehaald wat ook weer wat extra oplevert. Ik doe ook echt m'n best om zo min mogelijk uit te geven. Buitenom de boodschappen, moet ik nog 1 bolletje wol voor m'n sjaal hebben en moet Kleine Vent een nieuwe winterjas (hij past de huidige nog, maar ik weet hoe dat gaat. 1 groeispurt en hij is er helemaal uit. Nu zijn er nog leuke jassen te vinden, die hij ook aanwil)
Het marktplaatsen gaat langzaamaan ook de goede kant op. Ik heb al een stapel foto's van spullen, die erop kunnen. En ik heb het plan om binnen nu en 2 weken m'n huidige bankje leeg te maken, te soppen en ook op marktplaats te zetten.

Ook heb ik eindelijk bedacht wat ik nu wil met onze hal, zonder dat het veel geld gaat kosten. Het kost me enkel een paar platen MDF, wat verf en een rolletje met patroon erop. Kan ik een hele leuke passende lambrisering zelf maken. Zonder bergen kosten van kant-en-klaar. Die passen niet en zijn schreeuwend duur.
Ook een tafel maak ik maar zelf, omdat ik perse een leuke passende tafel wil. Er ligt nog hout in de berging, dat met een paar poten en wat verf, een prima tafel kan zijn. Maar ik ga eerst meten of m'n huidige sidetable niet gaat passen.

1 opmerking:

  1. Mocht je nog een goedkoop alternatief voor lambrisering zoeken; je kunt hier ook heel goed laminaat voor gebruiken, als je nog een restje zou hebben. Een kennis van mij heeft dat gedaan en zag er erg leuk uit. Omdat zij het laminaat toch over had, kostte het niets extra.

    BeantwoordenVerwijderen