vrijdag 28 oktober 2011

Soms zit alles mee

Gisteren stond er een bezoekje aan de lokale meubelwinkelverzamelplaats gepland. Ik kreeg een combimagnetron voor m'n verjaardag, die we daar gingen halen. En gelijk even kijken of we niet de juiste gordijnen voor Kleine Vent konden vinden.
En fijn genoeg, die vonden we. Ook precies een coupon van de stof van de gordijnen die ik kreeg. Zodat ik een mooi hoofdeinde kan maken bij het bed. En een coupon donkerpaarse stof voor het bekleden van de stoelen (die ik ook krijg, die staan nu in het ouderlijk huis in de keuken) Heb ik straks voor €20 ofzo 4 hele stevige gave stoelen. De stoelen waren echt 25 jaar geleden ofzo een kado voor m'n ouders (samen met een bijpassende tafel) Echt zwaar eikenhout. Maar dan niet donker gelakt. Inmiddels zijn ze voorzien van whitewash. En straks worden ze lichtgrijs met paarse kussens.
We vonden ook de meest geweldige schatkist voor Kleine Vent. Die wilden we allebei wel graag. Het word namelijk heel simpel een wasmand. Hij zijn zin, omdat het bij zijn kamer past en ik mijn zin, omdat de was niet meer overal ligt (we gaan een poging doen...)
Uiteindelijk gaf ik €90 uit aan alles. Maar het voelt wel weer als een grote stap dichterbij alles klaar hebben.
Mijn doel voor volgende week: gordijnen op maat maken, hoofdeind maken, zorgen dat de rails opgehangen worden en de kast eindelijk in elkaar. Dat moet gewoon kunnen. De rails ophangen en de kast afmaken doe ik dan wel niet zelf, maar dat moet gewoon gedaan.

Ik moet ook een verslag schrijven komende week. Dat moet ook. Ik kreeg de papieren voor mijn 3e jaar (dat officieel per dinsdag begint....) Ik moet in het 3e jaar een specialisatie kiezen. En het moet uiterlijk 3 weken voor mijn 4e jaar. Dat is per 1 november 2012. Als ik mijn eerste jaar klaar heb (als het goed loopt in juni) dan moet ik dus nog een half 2e jaar om aan de 100 studiepunten te komen. Ik vind gewoon dat dat moet lukken in 12 maanden. Wel hard werken, maar dat moet nu maar gewoon eindelijk eens. Ik weet wel al wat ik graag zou willen kiezen. Nu nog zorgen dat ik dat kan. Dan kan ik ook gelijk zorgen dat ik aan het eind van mijn studiefinanciering mijn stage kan gaan doen (wat dus nog 2 jaar is) Een betaalde stage vinden in deze sector blijkt niet enorm lastig te zijn. Daarmee zou ik prima dat stukje dat dan wegvalt kunnen opvangen. Het is een goed vooruitzicht, maar ik moet nu echt wel aan de slag ermee. De enorme druk van het financieel niet kunnen redden is nu een beetje weg. Ik hou niet op met proberen extra inkomen te krijgen, maar de druk van het echt moeten is nu een beetje weg.

Vandaag op de planning: Rolgordijntjes halen, middag naar de bios en weer wat inpakken. Toch nog iets echts vakantie achtig doen deze week. We waren lekker lui de hele week.

1 opmerking:

  1. Wow, dat zijn volgens mij bij elkaar echt koopjes! €90 tikt natuurlijk aan, maar als je ziet wat je ervoor hebt!!

    Succes vandaag, dat ziet er weer uit als een leuke dag :-)

    BeantwoordenVerwijderen