vrijdag 21 oktober 2011

Taart!

Het loopt al tegen eind oktober en toch blijft er hier regelmatig een lekker zonnetje tevoorschijn komen. Zo kom ik de herfst/winter wel door. Met af en toe een lekker helder schijnend zonnetje. Ideaal weer tegen nare winterdepressies.
Het helpt ook dat ik bijna jarig ben en dat ik een poging doe om iets lekkers te bakken. Ik begon alvast vandaag, omdat het een druk weekend is. En omdat wat ik nu maak, toch redelijk bewerkelijk is en nieuw. Tijd ingepland voor de optie dat het misgaat. Ik hoop eigenlijk dat het wel goed gaat. Het is een appel/peren/frambozen/perziken taart van 'flakey pastry'. Een bepaald soort deeg om een redelijk krokante 'vorm' voor het fruit te maken. Ik hoop dat het lukt. Dat het krokant is en dat het niet soppig is op de bodem. Ik hield al rekening met sap uit het fruit, door het fruit te voorzien van een klein beetje meel en de bodem te bestrooien met custardpoeder. Hopelijk is het genoeg. En hopelijk is het gewoon lekker.

Als verjaarskado van m'n ouders krijg ik een combimagnetron. Dan kan ik toch wat dingen opwarmen en wat ovengerechten maken ons nieuwe huis, zolang we geen grote oven hebben. Maar dat betekend ook: ik kan straks in beide huizen bakken! Dus een berg lekkere dingen maken. Een paar zelfgemaakte red velvet cakejes. De vorige kwamen uit een pakje, maar ik wil ze nog eens zelf maken. Ook zelfgemaakte bagels staan op mijn lijstje. En nog wel 20 meer dingen. Het mooie daaraan is: je hebt eigelijk altijd dezelfde basis ingrediƫnten nodig.
Ik heb afgelopen weken gekeken naar 'the great british bake-off'. Echt, als je van lekkere dingen houdt, is dat een heerlijk programma. De meest prachtige kunststukjes kwamen voorbij en de meest lekkere recepten die ik allemaal nog wel eens wil proberen.

1 opmerking:

  1. Voor taart zeggen ze vaak wel dat je in het deeg wat gaatjes moet prikken. Dat doe ik b.v. ook als ik bladerdeeg of filodeeg gebruik en dat scheelt wel heel veel aan kleffe bodems. Veel succes met de voorbereidingen en alvast een fijne verjaardag toegewenst!

    BeantwoordenVerwijderen