dinsdag 4 oktober 2011

Volgens mij was ik gisteren vergeten erbij te vermelden dat ik nog een specifiek spaarpotje heb voor huis waar nog €1000 in zit. Maar daarmee wil ik wel ook nog ergens een eettafel en stoelen vandaan toveren. En de gewenste bank is op het moment gewoon te duur. En zonder bank is het ook zo lastig.
Want volgens mij was dat ook niet helemaal duidelijk. We hebben op dit moment GEEN bank. 
Tweedehands is een prima optie en ik ga ook echt wel weer de kringlopen af (dankzij marktplaats gisteren, vond ik er nog 2 in de buurt) Zowel voor de bank als voor de eettafel. De tafel schilder ik waarschijnlijk toch wel, of ik nu voor €90 een nieuwe houten tafel en stoelen koop,  of voor €25 bij de kringloop. Dan kan ik beter voor de kringloop kiezen, budget technisch. Zit er overigens niet zo mee. Weer een prachtig excuus om de kringlopen af te lopen.

De zorgen komen vooral over het feit dat ik dus straks elke maand eigenlijk in het rood zou moeten omdat ik anders de rekeningen niet kan betalen. Het is maar €5 en ik heb heus wel spaargeld, maar het zit me toch niet lekker. Nu stel ik geen hoge eisen aan kleding en dergelijke, maar met 1 spijkerbroek ga ik het echt niet redden deze winter. Er moeten er nog 2 bij. En tot op heden heb ik bij kringlopen en marktplaatsen eigelijk alleen broeken gehad die dan na een paar weken weer stuk waren (qua spijkerbroek dan, al m'n zomerbroeken zijn tweedehands en al zeker 2 jaar aanwezig)
Voor Kleine Vent heb ik nog wel wat kleding liggen, wat ik afgelopen zomer bij elkaar vond. Maar omdat hij zo hard gegroeid is, heeft hij grotendeels nieuwe kleren nodig. Voor hem is het bijna net zo rendabel om gewoon naar de hema of c&a te gaan om het nieuw te halen, dan het tweedehands kopen. Ik doe het allebei overigens. Het is daarbij net zoals het komt.

Maar ik moet dus gaan bedenken hoe ik elke maand zo'n €50 extra kan verdienen.(rekening houdend met zo'n kind dat groeit enzo) De komende 3 maanden komen er veel klikprogrammaatjesbedragen op m'n rekening binnen, dus zal het wel meevallen. Het gaat om bijna €60 in totaal. Maar dat is natuurlijk geen lange termijn oplossing.
Mijn lange termijnoplossing is een lastige. Want dat is dus mijn studie. En als ik daar heel hard aan ga werken, verdien ik dus niks en blijf ik in de lastige situatie zitten tot ik eindelijk zover ben dat ik ermee kan gaan werken (op z'n vroegst pas komende zomer) Erbij werken is ook een enorme uitdaging gebleken. Uitzendbureaus komen niet verder dan schoonmaken, wat prima is, maar grotendeels seizoenswerk en dus nu afgelopen. Winkels willen me niet hebben, want ik ben te oud en verder is het gewoon erg lastig om als 25 jarige ergens in te rollen, waar je niet al een stuk of 10 diploma's voor nodig heb.
Mijn korte termijn oplossing is dan ook maar: een hele berg op marktplaats gooien. Ik heb namelijk nog genoeg om te verkopen. Wat voorlopig ook niet zo snel minder gaat worden, omdat Kleine Vent nog altijd best hard groeit en omdat ik nu eenmaal bergen aan het opruimen ben.
Daarnaast werk ik aan mijn lange termijn oplossingen en ga ik maar op zoek naar iets wat ik er wel allemaal naast kan doen. Misschien ga ik wel daadwerkelijk meer fotograferen. Maar dat is nog maar weer afwachten. Ik ken mezelf namelijk best goed.
Ook gaat de website van het schaap helemaal opgefrist worden (evenals m'n blog de komende maanden)

Ik weet dat ik het wel kan redden, maar ik zou het zo fijn vinden om niet aan m'n auto spaarpotje te hoeven komen. Dus zal ik toch echt aan de slag moeten.

2 opmerkingen:

  1. Succes ermee! Misschien kun je proberen wat bij te verdienen via je blog? Niet iedereen wil er advertenties op, maar het zijn wel inkomsten. En mocht je nog vale, oude spijkerbroeken hebben; ik heb er wel eens eentje geverfd, ging prima. Dan heb je voor iets van €7 een (als) nieuwe.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb het enorme talent om m'n spijkerbroeken te scheuren. Dus verven zal niet helpen. Maar op zich is dat prima te doen.

    BeantwoordenVerwijderen