dinsdag 18 oktober 2011

Wat kost m'n eten?

Vorige week kocht ik een groentebox bij de C1000. Ik had ze nergens in de reclame zien staan, maar ik kwam ze toevallig tegen in de winkel. Ik moest paprika, broccoli en worteltjes hebben voor de soep die ik ging maken en dat zat toevallig allemaal in de doos.
Op dit moment heb ik nog vanalles over van wat er in de doos zat en ik probeer een beetje bij te houden hoeveel maaltijden ik hiermee kan maken. Op dit moment staat de teller op 10 porties en enkel de paprika is op.
Er ging een halve paprika, halve stronk broccoli en 3 wortels in de soep. Allemaal in kleine stukjes, wat uiteindelijk zorgde voor een vrij goed gevulde soep.
Gisteren maakte ik een salade van een deel van de sla, een paar tomaatjes, 2 wortels en voor de mannen komkommer erbij (ook nog mozzarella en eigen gemaakte dressing erbij, maar die kwamen niet uit de doos). De halve paprika verdween bij het vlees voor de broodjes shaorma.
En nu ligt er nog:
- een halve komkommer
- een halve krop sla
- 7 tomaatjes
- ong 300gr wortels
- 3 stronken witlof
- een pakje zuurkool
- een 1kg zakje aardappelen.

Ik eet nog wel 3 keer van de zuurkool (met een deel van de aardappelen), de witlof is goed voor een maaltijd en een keer een salade. De tomaatjes, de broccoli en een wortel gaan vandaag in de pastasaus ( ik bombardeerde dinsdag tot geen vlees dag) De komkommer is prima voor mee naar school deze week als Kleine Vent moet overblijven. En uiteindelijk blijft er nog een maaltijd wortels over voor z'n 3en.
Als ik even snel tel dan kom ik uit op ongeveer 22 porties. Het kunnen er meer zijn, als er restjes zijn (ik lunch graag met restjes)
Natuurlijk moet er dan overal wel wat bij, maar toch. Geen hele slechte score, 22 porties groente voor €5 (en dan nog de komkommer voor 2 of 3 keer tussendoor voor Kleine Vent) Dat is per portie €0,23.
En dan is de markt hier vaak nog goedkoper dan de supermarkten. Ik vraag me af op hoeveel porties ik uiteindelijk uitkom, met alle restjes erbij.

Ik wil het allemaal een beetje bijhouden, wat het ongeveer per portie kost. Dan is het makkelijk bekijken hoeveel de boodschappen zouden kosten (en met daarbij een beetje extra, want je vergeet altijd wel 10 dingen)
Volgende op mijn lijstje: een fatsoenlijke formaat kielvriescombinatie (met 3 lades, niet met een klein vakje) Nu ben ik volgende week jarig, misschien lukt het wel op korte termijn.

1 opmerking:

  1. Ik kijk ook heel vaak naar hoeveel het per portie ongeveer kost. Dat maakt het een stuk makkelijker om betaalbaar te eten en ik vind het zelf ook altijd wel een uitdaging om het dan omlaag te krijgen, zonder in te leveren op kwaliteit/smaak.

    BeantwoordenVerwijderen