zondag 27 november 2011

dagje Ikea

Vandaag een luie dag. Geen zin om vanalles heen en weer te slepen, geen zin heel erg druk opruimen en al helemaal geen zin om met meubels te worstelen om ze in elkaar te zetten (alleen is geen handige optie namelijk)
Maar wel beetje blij zijn met wat we gisteren deden. Het dagje Ikea was best goed productief. De bank komt dus voorlopig van de kringloop (waar ik donderdag een mooie, nieuw uitziende grijze bank zag staan voor €50, alleen kleiner dan ik graag uiteindelijk wil. Maar prima!) Maar we kochten een eettafel (erg handig voor ons: 1,40m/1,80m/2,20m lang. Uittrekbaar...) en een handig tv ladekastje. Zodat we niet alleen de tv erop kwijt kunnen, maar ook een berg DVD/CDs die we echt allebei best hebben (ik verzamel de disneyfilms, beetje veel worden het er inmiddels) We kochten een lamp en een klok voor in de woonkamer. Een lantaarn die we gaan omtoveren in een lamp voor Kleine Vent (passend bij zijn piratenboten kamer) en een mandje voor zijn favoriete Ikea knuffelhond. En nog wel een berg keukenspullen en andere handigheidjes (een paar haken die kapstok gaan worden bijvoorbeeld)

Toen we een koelkast en vriezer tegenkwamen die we best okay vonden, kwam er ook ineens een hele gedachtegang op gang. We gaan dus uiteindelijk de keuken best omgooien, zodat er EN een koelkast EN een vriezer en nog een extra kastje in de keuken past. Zonder dat er minder ruimte in de keuken gaat zijn. En de zuinige koelkast/vriezer bleken samen net zo zuinig en minder duur in aanschaf te zijn dan de koelvriescombi die ik zag. Aanschaf: koelkast, vriezer, kastje. Allemaal bij Ikea. Kosten: na even snel tellen: €600 max. Voor een fatsoenlijk functionerende keuken! Ik ben helemaal blij.

Het lijkt er steeds meer op dat ik over 2 weken echt ga verhuizen naar een klaar huis. De gordijnen komen aan het plafond (alleen nog andere 'haakjes' halen) dat kan ik zelf en hoef dus niet te wachten op iemand anders. De kachel doet het nog altijd prima en de keuken functioneert voorlopig best okay.
Nu nog hopen dat afgelopen vrijdag niemand die bank gekocht heeft. Anders moet ik zelf m'n rode bankje naar boven gaan slepen. Maar ook in dat geval: allemaal prima, m'n huis is verwarmd, heeft straks gordijnen en een bank....

3 opmerkingen:

 1. Nette prijzen hoor! Maar waar kook je dan? Of had je al een gasfornuis?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. het loont inderdaad de moeite om voor keukenapparatuur bij IKEA te kijken. Voor hen is het een bijproduct. Hier kwamen wij achter, toen we onze keuken bij IKEA kochten. Een inductiekookplaat kostte daar de helft van wat hij elders kostte!
  Onnodig te zeggen, dat toen wij later een nieuwe vaatwasser nodig hadden, we linea-recta naar de IKEA zijn gegaan :-) (OK, wel een beetje vergelijkend warenonderzoek, maar ook toen bleken ze weer goedkoper)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb een goed werkende keuken (voorzien van inductieplaat en inmiddels oven/magnetron) maar het werkt niet handig voor ons. Voorlopig doen we het met wat we wel hebben en dan zien we wanneer het weer kan.

  BeantwoordenVerwijderen