dinsdag 8 november 2011

Solliciteren en kasboekje

Omdat ik geen zin heb in niks doen en lijdzaam moeten toekijken hoe mijn spaargeld verminderd, besloot ik maar weer eens een rondje te solliciteren. Het lijkt een goede tijd te zijn, omdat er overal extra mensen nodig zijn vanwege de drukke maanden. Ik ga het gewoon proberen. Kan in ieder geval geen kwaad. Het valt me wel vooral op dat het vooral baantjes zijn in een nabij gelegen plaats en nauwelijks hier in de buurt. Maakt niks uit, dan is het maar zo. Dus maar weer een paar sollicitaties de deur uitgedaan. Hopelijk nu met resultaat.
Eindelijk wel begonnen met lezen van mijn boek voor school. Ik kon gisteren weinig doen, omdat m'n schouder echt vast bleef zitten. Dus ben ik maar gaan lezen. Weer een stuk gedaan voor m'n studie.

Helaas ging m'n budget deze week er gisteren al een stukje doorheen. Vriendlief vroeg of ik even boodschappen wilde doen, omdat hij er vandaag geen tijd voor zou hebben. Toch weer €12,10 uitgegeven. Wel weer iets voor de voorraad meegenomen. Dat doe ik nu elke keer als ik boodschappen moet doen. Dan neem ik 1 of 2 dingen mee die prima bewaard kunnen worden. Dat scheelt straks alsnog in de uitgaven en dan kan ik het langer uitzingen met de inmiddels €200 die in ons boodschappenblikje zit. Maar voorlopig staat mijn teller op €24,40 nog over deze week.
Met een kleine rekensom bleek dat ik overigens wel nog een uitgave zal doen. De sneeuwlaarzen van hetzelfde merk als dat zowel Kleine Vent als ik onze wandelschoenen hebben, kosten slechts €19,99. Daarbij heb ik nog een kortingsbon, waardoor het totaal uitkomt op slechts €17,99. Dus het past alsnog prima in het budget.Voor mezelf zag ik bij de ANWB hele leuke sneeuwlaarzen. Voor €40 geloof ik. Die zou ik dus kunnen aanschaffen, zonder cashgeld te gebruiken.Niet helemaal eerlijk misschien, maar ik heb ze komende winter dus wel nodig (ik weet gewoon zeker dat het echt koud gaat zijn en veel gaat sneeuwen)

Ondertussen ben ik begonnen met lezen van andere blogjes. Vooral Amerikaanse blogjes blijken enorm inspirerend. Vaak zijn deze mensen voorzien van een hele grote lading schuld en de realisatie dat het echt niet meer kan zo en dus dat er enorm bezuinigd moet worden. Wat soms bijzondere dingen oplevert. Ik probeer eigenlijk hetzelfde, maar om een andere reden. Ik probeer een enorme schuldenberg te voorkomen, zij vaak er juist vanaf te komen.
Maar het motiveert wel om dus wel gewoon netjes m'n budget vast te houden en er vooral niet overheen te gaan.

2 opmerkingen:

  1. Goed bezig! Ja, die schuldenberg voorkomen is altijd beter dan om er vanaf proberen te komen!

    Succes met solliciteren, hopelijk zit er wat voor je tussen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind Amerikaanse blogjes ook altijd heel motiverend. Vaak gooien zij ook echt alles om. Succes met je sollicitaties!!

    BeantwoordenVerwijderen