donderdag 24 november 2011

Verwarrende betalingen

Vandaag betaalde ik de laatste rekening voor November. En ook vandaag kwam de studiefinanciering binnen. Ik vind het nogal verwarrend steeds. Wat hoort nu bij welke maand.
Dus ben ik begonnen met een lijstje van wat wanneer betaald of afgeschreven wordt. Hierdoor krijg ik toch een stuk meer overzicht. Geen nieuws onder de zon, want er zijn heel veel mensen die dat al heel lang doen.
Het budget voor deze week is echt naar de maan. Vandaag deed ik boodschappen en kwam ik €20 over budget. Helaas pindakaas. Deze week is het niet gelukt. De komende weken wordt het makkelijker. Dan moet ik gewoon minimaal 3 dagen per week werken. Waarschijnlijk wel meer, omdat het natuurlijk tegen de kerstpost aanzit. Voor mij best voordelig. Voorlopig heb ik wel de voorraad in het nieuwe huis weer wat aangevuld.

Morgen moet ik nog een verslag tikken, wat ik al snel moet inleveren. Levert me weer 2 studiepunten op. Helaas zie ik nu al aankomen dat ik mijn volgende geplande tentamen niet ga halen. Over 3 weken moet ik tentamen doen en ik heb het boek nog niet open gehad. En ik heb geen idee of dat ook nog gaat lukken voor die tijd. Helaas gooit dat de hele planning in de war. Moet ik maar na het nieuwjaar extra hard werken. Waarschijnlijk zal het beter gaan, omdat ik meer tijd heb waarbij ik alleen ben in huis. Ik hoop het maar. Ik heb nog 11 maanden om nog zo'n 84 studiepunten te halen. Echt keihard werken nog. Gelukkig heb ik wel gemerkt dat als ik er echt hard voor werk, ik veel sneller door de stof heen ga dan de tijd die er voor staat. Daar moet ik maar mijn voordeel gaan behalen.

Vandaag ook weer wat spullen verhuisd. Er staan nu tenminste 2 tafeltjes, om borden op te zetten en voor de tv. Op de planning staat een dagje IKEA zaterdag, waardoor we weer een stuk verder komen met wat we nog nodig hebben. Gelukkig niet zoveel meer, maar toch wel redelijk essentiƫle dingen. Lampen, bank en eettafel vind ik best nodig. Ook een kapstok is niet zo onhandig.
Ondertussen heb ik bedacht dat de gordijnen niet tegen de muur opgehangen kunnen worden. Je moet er echt voor in de verstevigde stukken net boven het kozijn boren en het is echt geen doen. In het plafon daarentegen gaat prima. Dus zal ik een paar nieuwe steuntjes moeten halen, waar de roede niet op ligt maar doorheen gaat. Dan kan ik ze zelf ophangen. De steuntjes waar de roede opligt, zijn prima voor de keuken, waar ze gewoon in het hout moeten.
Overigens is de verwarming op de waakvlam nu nog prima tegen de kou. Het is niet meer te koud in huis en toch gaat de kachel niet verder aan. Dat gaat echt stevig schelen in het verbruik denk ik. Ondanks dat ik niet zo goed weet wat ik zou moeten verwachten ervan. Maar er staat een soort 'reserve' van de maanden dat we er weinig waren en dus nauwelijks iets verbruikt hebben.

2 opmerkingen:

  1. Bedankt voor je snelle reactie!
    Succes met klussen, nog even doorzetten en dan mag het resultaat er vast en zeker zijn!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb in mijn overzicht van vaste lasten nu de datum gezet waarop het meestal betaald moet worden of afgeschreven wordt, dat geeft mij al veel meer inzicht.

    BeantwoordenVerwijderen