donderdag 29 december 2011

Als kadootje voor mezelf.

Omdat alles zo enorm meevalt, wat betreft de financiën voor 2012, besloot ik mezelf een keer goed te trakteren. Ik ga nog even op zoek naar wat en waar precies, maar het komt vooral neer op een uitgebreide massage en iets met de schoonheidsspecialiste. Maar ik moet nog wel even goed op onderzoek uit. Er schijnen een aantal mensen in de buurt te zijn die dus ook alleen met BIO dingen werken. En om gelijk maar een stukje van mijn doelen kracht bij te zetten, zoek ik die maar even op.
Maar gewoon voor 1 keer lekker alleen voor mezelf iets doen. Even helemaal niks doen en lekker verwend worden. Ik heb er dan wel een budget voor, maar ik ga nog even rondkijken of dat een beetje realistisch is. Maar ik denk dat ik een heel eind kom. (daarbij vond ik net een jongedame die net afgestudeerd is, via advies van een vriendin van me. Complete behandeling met bijna alles wat ik graag wil: €30. Schiet op zo natuurlijk)

Het ziet er naar uit dat het bedrag dat ik terug ga krijgen van het gas/licht/water een aanzienlijk bedrag gaat zijn. Ik kom uit op een totaal geschat gasverbruik van ongeveer 600. Het energieverbruik schat ik op zo'n 850. Netto lijkt het me dat er een maand niet betaald hoeft te worden, gezien de bedragen. (als ik reken met de prijzen per 1 januari, rekent makkelijker)
Ik ga wel alsnog gewoon proberen zo zuinig mogelijk te zijn met gas en elektra. Met stoken is het echt een eitje. Door de zachte winter hoef ik niet echt veel te stoken en het blijkt hier dus wel goed geïsoleerd te zijn. Ik hoef maar even te stoken en het is zo warm. De elektra valt nog veel eer aan te behalen. Mijn laptop moet gewoon elke keer uit en de tv moet zeker minder aan. Er komt ook een wasmachine, maar wel een hele zuinige. De koelkast word op termijn vervangen door een hele zuinige en er komt een vriezer bij, maar ook daar wil ik alleen een hele zuinige. De komende tijd ga ik me vooral bezig houden met alles zo zuinig mogelijk houden en maken. En kijken hoe goed ik kan boodschappen doen. Allerlei luxe dingen, zoals chocolade en koekjes hebben we voorlopig genoeg (natuurlijk dik in uitverkoop gekocht na sinterklaas en na kerst)
En in januari gaan ze beginnen met een Lidl enorm in de buurt. Dan hoef ik niet ontzettend meer om te rijden, wil ik er heen. Komende week moet ik nog groente halen (op de markt, scheelt al aanzienlijk en grotendeels lokaal) daarna heb ik 4 weken lang een groentetas (voor totaal ook wel €31,80) Er zal dan nog wel groente bij moeten, maar ik kom er een heel eind mee. Ik ben enorm creatief met koken. Ik heb er zin in! Een nieuw jaar en nieuwe mogelijkheden

3 opmerkingen:

  1. Misschien wat voor je: bij de DA zit vaak ook een salon en ze hebben daar speciale Weleda-behandelingen. Ze beginnen geloof ik onder de €20.

    Fijn dat het zo goed gaat met de financiën, dat belooft wat voor het komende jaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geniet ervan. het is heerlijk zo af en toe. Fijne jaarwisseling. Hoop dat we weer een heel jaar van je blogjes mogen genieten! Moepsje

    BeantwoordenVerwijderen