woensdag 14 december 2011

besparen door investeren.

In de zoektocht op de dagelijkse boodschappen te besparen, zocht ik al een tijdje naar een schoolbeker voor Kleine Vent. Groot genoeg zodat hij er ook bij de overblijf uit kan drinken en vooral: eentje die niet lekt na een week.
Na een blogje van Bespaarmamma ben ik even op zoek gegaan naar de beker van het merk dat ze noemde. En ze zijn leuk!!! Ik denk dat ik Kleine Vent daar best een plezier mee zou doen. En mezelf ook wel. Misschien een investering, maar als de bekers wel langer dan een jaar meegaan is het een prima rendement. Scheelt aanzienlijk in de boodschappen als ik niet elke week 8 pakjes drinken mee hoef te nemen.
Dus ga ik maar eens op zoek naar een plek waar ik ze zo goedkoop mogelijk kan verkrijgen. Dan schaf ik er gelijk eentje voor mezelf aan, omdat ik toch regelmatig wel voor tentamens of studiedagen ergens heen moet. Het scheelt toch als ik niet elke keer voor mezelf ook drinken mee hoef te nemen.

Ook vond ik vanmorgen vroeg al, ergens online, prima inlegzooltjes voor m'n schoenen. Waardoor ik geen €70 ofzo kwijt ben voor nieuwe schoenen, maar slechts €20. En als ik ze bij de ANWB koop (dan passen ze nog precies in m'n schoenen ook en relatief goedkoop) voel ik er niks van. Daar heb ik nog een stapel pasjes van liggen. Dus ik denk dat ik er deze week maar omga. Krijg echt enorm last van mijn voet. Slecht plan als je nog wel 20 keer de trap en af moet naar 3 hoog.

Ook in mijn missie om zo min mogelijk gas en elektra te verbruiken heb ik Kleine Vent eindelijk mee. Want dat betekend ook: meer spelletjes doen met mamma, meer met mamma samen in bed lekker lezen (straks waarschijnlijk op de bank met een lekkere deken). En met douchen ga ik het gevecht ook nog wel winnen. De kachel zorgt voor prima warmte. Ik hoef hem vaak maar kort aan te zetten om het huis warm te krijgen.
De afgelopen 3 weken heb ik elke woensdag bijgehouden wat de meters aangaven. En zelfs na afgelopen week, met 5 van de 7 dagen mensen aanwezig, viel het me nog mee. Hopelijk heb ik straks ook werk, waardoor er nog minder tijd iemand thuis is en dus de kachel aan moet. Minder kosten en meer inkomen.

Maar voor vandaag: auto uitladen en weer 5 dozen en een kastje naar boven slepen (gelukkig met hulp, anders dat kastje echt niet lukken)

1 opmerking:

  1. Dat gaat goed! Ook leuk dat je je investeringen ook weer weet te beperken door bv die pasjes te gebruiken. En investeringen in je gezondheid zijn nooit voor niets!

    BeantwoordenVerwijderen