zaterdag 31 december 2011

For the records: wat statistiekjes

Zo op de laatste dag van het jaar, gooien we er nog een beetje statistiekjes tegenaan. Gewoon voor de complete nutteloosheid ervan en ik vind het leuk.
Mijn spaarrekeningen staat op €1528,64/ €1000,85/€532,39/€756,40/€97,52 (ja ik heb er best veel, met allemaal een labeltje) De grootste 2 zijn voor m'n zorgverzekering en lopende zaken. De 3e is specifiek voor huis. De laatste is voor lange termijn (wat nu nog lastig loopt overigens) En een potje voor een nieuwe laptop, voor als deze stuk gaat. Gewoon, zodat ik hem kan vervangen als nodig. Zolang het niet nodig is, blijft het geld staan.
Dat stukje reken ik dan ook niet mee voor mijn maandelijkse extra in 2012.
Ik rekende uit dat ik nu €152 per maand extra zou hebben. Da  zou per 31 december mijn geld op zijn. Echt op. Maar dat wil ik niet. Dankzij enorm snijden in uitgaven, heb ik het voor elkaar gekregen elke maand ongeveer €200 over te hebben, na alle vaste kosten (ook kleding en boodschappen) In realiteit zal het heus voorkomen dat dit niet lukt, maar ik ga het proberen.

En nog even voor alle andere gekke nutteloze statistiekjes jagers onder ons (ik ben er dus echt eentje van) Mijn 30 dagen gemiddelde bezoekers is inmiddels gestegen naar 138. In mijn blogcarrière (wonderbaarlijk kent mijn spellingcheck dit woord...) hebben er mensen uit 59 verschillende landen mijn blog bezocht (met 78 verschillende vlaggen) In totaal is mijn blog 39567 keer bezocht.  Waarvan 16199 unieke bezoekers uit Nederland en zelfs eentje uit Irak.
Dit jaar schreef ik al 223 blogjes (wat dit mijn 224e maakt) Waarvan de afgelopen 2 maanden de meeste per maand. Dat zijn er 59 minder dan vorig jaar. Maar ik vond mezelf wel meer te melden hebben in 2011. Hopelijk in 2012 krijg ik nog meer zinnige blogjes.
Inmiddels zijn er 47 mensen die hiernaast hardop zeggen dat ze mijn blogje volgen, maar het zijn er meer. Er zijn genoeg gluurders. En die zijn echt leuk allemaal. Ik vind het echt super dat al die mensen mijn blogjes willen lezen. Er komen er nog genoeg in 2012. Ik heb nog een berg studeerwerk te doen, dus voorlopig heb ik tussendoor ook wel tijd om leuke blogjes te tikken.

Ik ga, net als veel medebloggers, maar eens actief bijhouden wat ik aan elektra/gas/water verbruik. Het water 1 keer per maand (echt op meest onhandige plek) en elektra en gas elke week. Ik ben benieuwd hoeveel ik het voor juni naar beneden kan krijgen allemaal.
Ik ga actief moeten werken met een weekmenu en een weekbudget. Dan hou ik de financiën onder controle in 2012. Het weekmenu is de komende 4 weken afhankelijk van wat ik in de groentetas vind (heb moeders al aangestoken. Die zag het ook wel zitten) Elke vrijdag dus een nieuw menu, met groente uit de tas, aangevuld met groente van de markt of uit de aanbieding.

Ik ga ook proberen komend jaar, voor alles wat ik koop, zo min mogelijk te betalen. Liefst allemaal uit de aanbieding en dus met korting, maar dat zal niet helemaal lukken. Maar proberen ga ik het wel. Ik deed gisteren al een goede poging, door een stapel vlees met korting aan te schaffen (voor komende week al) Ik ga morgen een menuutje maken tot donderdag, omdat ik weet wat er van vandaag nog overblijft aan vlees en groente. Voor komende week ligt er in ieder geval voor 3 dagen vlees en voor 3 dagen groente. We gaan het zien allemaal

2 opmerkingen:

  1. Dat ziet er netjes uit zeg! Merk jij ook een groei in je bezoeken? Ik merk vooral dat het de laatste maanden hard is gegaan. En je 52 doelen kan ik niet vinden, klopt dat? Misschien kun je even een linkje achter laten in een reactie bij mij of mailen naar lekkerlevenmetminder@gmail.com, dan kan ik ze in het lijstje zetten. Kunnen we elkaar mooi blijven motiveren ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb je ook de voordeelkaart van Kruidvat al? Daar heb je soms best leuke aanbiedingen. Hij zit hiet op het dorp, anders wordt het misschien al lastiger. En de site gratis.punt.nl bijhouden etc. levert toch zo 50 euro per jaar op. Moepsje

    BeantwoordenVerwijderen