maandag 19 december 2011

wat te doen met je rente?

Na het opmaken van mijn administratie voor het hele jaar, zag ik dat ik €40 aan rente nog te goed heb. Ik dacht eerst: dat is lekker. Maar omdat de TV nu eenmaal wel aanstaat, op nederland 1. Omdat het Serious Request is. En toen dacht ik: mijn bijdrage voor dit jaar. Omdat ik het echt belangrijk vind.
En hoewel ik totaal niet zo'n voorstander ben van allerlei goede doelen en stichtingen en wat nog meer. Maar het rode kruis is echt een instituut en het doel waar voor dit jaar word ingezameld, is echt iets wat mij toch wel aan het hart gaat.
Waarbij ze dan natuurlijk allemaal erge verhalen laten zien, om je er toe te zetten te doneren. Maar dit is een situatie, buitenom de mogelijkheden van de mensen die ze laten zien. Deze vrouwen kiezen vaak juist voor zichzelf en voor hun kinderen. Vaak proberen ze weg te komen uit de oorlogsgebieden waar ze moeten bevallen en moeten zorgen dat hun kinderen in leven blijven.
Maar als dat lukt, dan is het nog lang niet in orde. Want eten is ook redelijk essentieel. En vaak ook goed inenten en medicatie is regelmatig nodig. En juist daar kan het rode kruis mee helpen.

Dus dit jaar steun ik de actie helemaal: This one's for mamma!

2 opmerkingen:

  1. Ik vind het ook een goede actie. Ik heb niet altijd wat met goede doelen (dat hoeft ook niet belangrijk te zijn, maar werkt meestal wel mee in je geef-zin), maar het thema van dit jaar spreekt me wel aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een goed idee, een goed doel steunen met rente! Ik heb als kerstkado voor mijn ouders unicef gesponserd en ik heb drie bomen voor het groeiend verzet gekocht en ik steun sinds een aantal maanden vast greenpeace en het wereld natuur fonds (zoonlief krijgt dan een tijdschrift ieder kwartaal, heel leuk! had ik vroeger ook!). Verder vind ik groen en duurzaam leven ook een beetje een goed doel steunen ;)

    Fijne kerstdagen!

    BeantwoordenVerwijderen