dinsdag 3 januari 2012

Omdat je goed moet beginnen.

Afgelopen zondag begon ik netjes met mijn theeblogje. Inmiddels dus 3 dagen op weg. Blogjes staan op de TheeMuts.

Vandaag moet ik echt enorm opruimen. Gisteren ben ik al begonnen in de keuken (Er is ineens zoveel meer plek) De keuken is nog niet klaar, maar ik ben een heel eind. Vandaag ga ik verder daarmee. En de hal moet ook opgeruimd worden. Het is me ook gelijk duidelijk waarom ik veel minder spullen in huis wil. Het ziet er snel uit als een zootje hier, maar met weinig spullen is het ook ZO opgeruimd.


Daarbij ben ik wel vol goede moed begonnen aan mijn lijst van 52 doelen. Iets enthousiaster als ik dacht, want ik bleek toch al een praktijkdag gepland te hebben voor komende zaterdag. Dus moet ik overal tussendoor wel verplicht lezen en werken aan een opdracht deze week.
Ook het minder vlees eten gaat deze week prima. Ik heb een aantal recepten, waarvan ik de porties vlees gewoon kleiner maak (en dus met dezelfde hoeveelheid 1,5 tot 2 keer zoveel kan klaarmaken) Het is gezonder en beter voor het milieu.
Het genoeg drinken lukte de afgelopen 2 dagen ook prima. Nu helpt het ook enorm mee dat Kleine Vent ook ineens een berg ging drinken (die heeft hetzelfde euvel als ik, drinken is lastig)
Ook het weekmenu is goed op orde. Er moet voor zaterdag nog iets komen, maar dat mogen m'n mannen zelf uitzoeken. Ik ben er niet en de kans is aanwezig dat ze gewoon naar de Mac gaan. Ik vind het prima, ik hoef niet mee. Want anders gaat dat extra gewicht natuurlijk nooit eraf, met steeds zulke uitstapjes. En ik ben gewoon goed op weg. De extra van kerst gaat er al langzaam af.

Ook het zo min mogelijk nieuwe kleding kopen gaat goed. Ik vind het zoeken naar 2ehands ook gewoon veel te leuk. Ik schafte een paar nieuwe wandelschoenen aan. Hetzelfde soort als dat ik had, maar een betere versie. Via marktplaats, van een mevrouw die ze te klein gekocht had. Voor niet eens de helft van de prijs en dus nog wel nieuw. M'n andere wandelschoenen moeten eerst een grondige reparatie ondergaan. Niet alleen de binnenzool was ingezakt, ook de buitenzool begon een beetje los te laten. De stiksels zijn ook niet alles meer. Maar dat staat nog wel op mijn lijstje van te repareren dingen. Deze week ga ik ook nog actief bezig met het ontwerpen van m'n wandmeubel.
Ik probeer zoveel mogelijk nu goed op te starten of gelijk af te ronden. Een goed begin is het halve werk.

1 opmerking:

  1. Op zich is dat natuurlijk ook wel weer een voordeel van 52 doelen voor een heel jaar; je planning komt niet direct in de knoop als zich onverwachte dingen voordoen. Zolang je dan maar wel de lijst in de gaten blijft houden. Goed dat je zo aan het opruimen bent, ik ben langzaam maar zeker tot precies dezelfde conclusie gekomen: opruimen en opgeruimd houden is gewoon veel makkelijker met minder spullen. En het is makkelijker om alles een vaste plek te geven als je minder hebt, vind ik tenminste.

    Afmaken is inderdaad belangrijk, dat is voor mij ook nog wel een struikelblok. Maar ik probeer er steeds consequent bij stil te staan en tegen mezelf te zeggen: 'Nee, eerst afmaken'. En ik merk al dat het veel rustiger in mijn hoofd is en dat ik niet elke keer door de keuken loop met het idee 'O ja, de vaat moet nog', maar 'O, wat een mooi leeg aanrecht!' Dat is best wat waard.

    BeantwoordenVerwijderen