maandag 23 januari 2012

wat kost mijn avondeten

Toen ik net stond te koken dacht ik: wat zou dit kosten?
Ik rekende even uit wat ons avondeten kostte per persoon. Het viel me echt enorm mee voor vandaag.
Omdat ik niet precies wist wat alles gekost had, moest ik het even opzoeken.
We aten vandaag spitskool met kaassaus. Klinkt als een gekke combinatie, maar is echt lekker.
Maar het heeft een vrij minimaal aantal ingrediƫnten.
Er gaat een hele spitskool, een zakje kaassaus, 125gr hamblokjes en kerriepoeder in. Het kan dan met aardappelen of met rijst, zoals we vandaag doen. Ik had namelijk nog rijst in de koelkast staan.
Met alles bij elkaar gegooid, is er zeker voor 6 personen een goede maaltijd (eventueel zelfs wel 8, afhankelijk van de hoeveelheid rijst die je erbij doet)
Maar met 6 porties komt de prijs persoon op €0,53. En het is echt wel gezond, omdat het hoofdbestanddeel nu eenmaal de spitskool is. (hoewel ik echt nog moet leren zelf kaassaus te maken, lijkt me nog lekkerder)
De spitskool kocht ik vorige week in de aanbieding, maar verder komt er niks uit een aanbieding en is dus de normale prijs.

Ik ga deze week verder eens uitrekenen wat de kosten zijn voor ons avondeten. Ik vind het wel interessant om eens onder de loep te nemen.

2 opmerkingen:

  1. Dat is inderdaad leuk om eens bij stil te staan! Zo kun je op een gegeven moment ook voor jezelf bepaalde bedragen kiezen voor maaltijden en kijken wat je daarbinnen kunt doen, lijkt mij wel een leuke uitdaging tenminste.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goh dat klinkt inderdaad wel goed. Hoe maak je de spitskool klaar? In reepjes snijden en koken? Hoe lang kook je 't?

    Lekkere kaassaus vind ik: een hoeveelheid boter smelten en daar dan een gelijke hoeveelheid bloem aan toevoegen, goed roeren. Vervolgens een scheut melk toevoegen en roeren en dan nog (geraspte) kaas doorroeren. Evt. peper en zout toevoegen en klaar!

    BeantwoordenVerwijderen