maandag 13 februari 2012

het is weer maandag....

De kou heeft toch wel gevolgen voor mijn meterstanden. Ondanks dat we afgelopen week zeker wel minder water verbruikt hebben, is het gasverbruik gewoon omhoog. Hopelijk deze week weer wat omlaag alles, omdat het natuurlijk warmer is. De teller staat deze week op 34,5 tegenover 31 van vorige week.
Daartegenover staat wel dat de meter van het elektra weer minder vertelde in verbruik. Afgelopen week 40 tegenover 52 vorige week. En met als doel deze week een stuk minder te verbruiken (een afspraak met Kleine Vent, samen is het namelijk leuker) moet het toch lukken om dat deze week nog een beetje naar beneden te krijgen.

Verder had ik best een lekkere ochtend vandaag. Eerst Kleine Vent met de trein naar school gebracht (met een lift van lieve oma, duurt dat net zo lang als fietsen, maar zijn we niet bevroren) Daarna met de trein weer terug en met de bus naar de ziekenhuis voor een irritante prik. Wat me wel een mooie blauwe plek opgeleverd heeft, ondanks de ervaren prikmevrouw. En dan lekker lopend in het zonnetje even naar de supermarkt voor wat boodschappen. Waar ik echt weer veel te veel meenam. Maar de schade qua prijs bleef gelukkig beperkt. Maar ik moet er echt weer bovenop gaan zitten. Want ik geef veel te veel uit aan de boodschappen. Ik moet alles gewoon weer netjes gaan bijhouden en netjes aan mijn budget gaan houden, want anders kom ik ergens een keer echt in de knel. En daar heb ik geen zin in. Deze week ga ik wel binnen mijn budget blijven, maar ik wil eigenlijk dat budget de komende tijd gewoon omlaag kunnen brengen. Omdat het gewoon echt wel kan, weet ik namelijk. En op dit moment is dat voor mij een vrij grote kostenpost waar ik nog goed op kan bezuinigen. Op veel andere dingen namelijk echt niet. En ik heb afgelopen tijd vrij veel luxere dingen meegenomen. En dat kan natuurlijk veel minder allemaal. Met steeds wat meer energie, wil ik toch meer en meer zelf maken.

En stiekem kunnen we straks misschien alles wel makkelijker zelf maken. Bij het kijken naar een nieuwe koel/vrieskast, hebben we ook gelijk gekeken naar een grote oven (omdat we allebei enorm graag bakken en dergelijke) Toen kwamen we een prachtig gasfornuis tegen. Een mooie 5pitter, met een fantastische oven. En dus geen inbouw, dus bij eventuele verhuizing over een paar jaar, kan die dan prima mee. (overigens is onze gewenste koelkast ook geen inbouw en kan dan ook mee) We moeten alleen wel even kijken of het wel gaat passen. Het past binnen ons budget, maar of het ook in de keuken past, is nog even kijken. (na het lezen van meerdere artikelen over sluipverbruik bij inductieplaten, heb ik het even allemaal wat beter uitgezocht. Onze mooie plaat zou zo'n 3 tot 4 watt per uur verbruiken, als we niet koken)

2 opmerkingen:

  1. Het gaat je vast lukken!
    Ik zou denk ik niet van die apparaten kopen met het oog op een verhuizing misschien over een paar jaar. Wij zijn vorig jaar verhuist naar een keuken met alles erop en eraan en hebben onze veel betere koel/vrieskast moeten verkopen omdat die er gewoon niet meer inpaste. Dat was wel een beetje jammer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. voorlopig zitten we nog wel een paar jaar hier. Een koelkast die niet ingebouwd hoeft te worden is ook gewoon een berg goedkoper. Dus voor hetzelfde geld een veeel zuinigere. Dat het misschien wel meekan, is gewoon even een bijkomend mogelijk voordeel. Dat duurt nog veel te lang om daar iets zinnigs over te zeggen.

    BeantwoordenVerwijderen