vrijdag 24 februari 2012

ik deed wel iets

Eigenlijk is het best een goede dag. Als de mevrouw van de belastingtelefoon mij daadwerkelijk weer zo snel terugbelt als de vorige keer, dan heb ik vrij snel antwoord over hoe het nu in elkaar zit. In ieder geval staat er bij 2007 een bezwaarschrift genoteerd. En daar wordt iets mee gedaan. Vandaag maak ik me er niet meer druk om. Verspilde energie.

Wat ik wel al deed vandaag: een enorme papieren bloem maken, ter versiering voor een cadeau. Gezien en gemaakt naar een oud bericht van Dana Made It
Het is echt super super simpel. Gewoon 4 servetten op elkaar leggen, een kleinere (of kleiner gemaakte) in een andere kleur erop en dan opvouwen als een waaier. In het midden aan elkaar maken (kan op allerlei manieren, zoals er ook netjes bijstaat) en dan de randen in een half rondje knippen. Dan krijg je een leuk effect. Dan de bloem helemaal uitvouwen (wel voorzichtig) en dan heb je een mooie bloem.
Ik maakte alleen de bloem wat voller door de servetten apart ook nog in de 3 lagen te scheiden waar de servetten uit bestonden. Met dit als resultaat:
Ik vind het best een gaaf iets. Zeker omdat het dus echt een hele grote bloem is. Met een paar van die bloemen versier ik zo een hele muur denk ik. Alleen niet in deze kleuren. Er moet een beetje zomergevoel in huis komen, dus ik vind het een leuk projectje voor komende week.

2 opmerkingen:

  1. Je kunt zo.n bloem ook met een papieren zakdoekje maken. Zakdoekje openvouwen zodat je vierkant hebt. Dan als harmonica opvouwen. In het midden dubbelvouwen en met plakband vastmaken en dan de verschillende laagjs losmaken. Eventueel kun je de randjes nog een kleurtje geven mt een viltstift.

    BeantwoordenVerwijderen