maandag 6 februari 2012

meterstanden

Bij het even snel opnemen van de meterstanden vanmorgen, viel het me allemaal eigenlijk best mee.
Met afgelopen week 4 wassen en extreem veel tv en laptop tijd, kwam ik uit op 52 (tegenover 45 vorige week) Ook heeft de afwasmachine extra gedraaid afgelopen weekend.
Omdat we dus geen afvoer hebben vandaag tot woensdag minimaal, kookte ik afgelopen weekend voor 2 dagen extra en hoef ik vandaag en morgen alleen even iets op te warmen (scheelt ook wel stroom weer)
Qua gasverbruik valt het me ook nog best mee. Vanwege een kindje dat dus 3 dagen ziekig thuis was en we dus niet echt weggeweest zijn, heeft de kachel meer gebrand dan normaal. En dan met temperaturen van -10 smorgens, viel het me mee. Ik kwam uit op nog net geen 31 (tegenover 24 vorige week)
Deze week verbruiken we aanzienlijk minder water, stroom en gas, omdat ik meestal overdag alleen thuis ben. Maar deze week ben ik aanzienlijk minder thuis, vanwege dat gedoe met de afvoer. Ik ben benieuwd waar we dan op uitkomen.

Maar het weekmenu is tot op heden bepaald tot woensdag. Verder heb ik nog niks uit huis. Afgelopen weekend kochten we een paar boodschappen en toen kon ik ineens 3 hele maaltijden maken. Dat was best handig.
Vandaag eten we spaghetti, morgen eten we bami en woensdag boboti.
Daardoor kocht ik enkel wat gehakt, een doos mienestjes, wat creme fraiche en een paar toetjes. De schade was aanzienlijk laag.
Ik denk er ook aan om elke week het budget aanzienlijk te verlagen. Ik heb nu geen tas met bijzondere groente elke week, dus kan ik zelf uitkiezen en plannen wat voor groentes is eet en aanschaf. Zo denk ik dat we donderdag broccoli eten (van de Lidl voor €0,49 voor 500gr, wat genoeg is voor ons)
Ook moet ik echt even goed nadenken over wat ik nu allemaal wel en wat ik niet wil. Wat wil ik nu meer bio, om mee te beginnen en wat kan nog wel even wachten.

1 opmerking:

  1. Ik vind je blog te vaag, misschien kun je eerst je gedachten ordenen op papier dan pas opschrijven, leest voor ons makkelijker en het kan jou uiteindelijk helpen bij het schrijven van deze blog. Het verhoogt de concentratie! Sorry van dit ongevraagd advies.

    BeantwoordenVerwijderen