maandag 27 februari 2012

Vanalles wat

Omdat het met het boodschappen budget afgelopen paar weken gewoon helemaal hopeloos ging, heb ik deze week een enorm klein budget. Gewoon omdat ik vind dat het moet kunnen. Ik moet dan maar voor 2,5 dag boodschappen doen. Brood ligt er nog (paste gelukkig een deel in de vriezer) en voor vanavond en morgenavond heb ik nog eten in huis. En er liggen nog wortels.
Nu moet ik dus nog voor 2 dagen bedenken wat we gaan eten en voor 1 dag nog vis halen. Het budget is €16 deze week. De weken erna ga ik voor €25. Dat moet ook wel lukken. Daar moet dan alleen het noodzakelijke van. Dat moet gewoon kunnen. Ik heb als doel niet meer dan €120 uit te geven aan boodschappen in maart (daarbij zitten dan alleen de noodzakelijke dingen en maar 5 dagen per week, prima haalbaar denk ik)

Verder zijn we echt effectief aan het opruimen. De energie is weer redelijk terug en ik maak er gewoon gebruik van. De woonkamer is gisteren helemaal geveegd en gedweild. Er ligt geen was meer en de printer staat eindelijk op tafel, omdat het nu eindelijk past. Zelfs nu ik de tafel kleiner gemaakt heb.
Vandaag staat de afwas in de planning. Vandaag voor het eerst sinds tijden weer helemaal bij met de afwas denk ik. Verder zie ik wel wat ik nog meer doe. Er is nog genoeg te doen in huis.

De meterstanden vielen me vandaag best weer mee. Het gasverbruik is een klein beetje gedaald: 18,1 tegenover 18,4 vorige week. Een kleine verbetering weer.
Het elektra steeg een klein beetje van 46 naar 47 deze week. Het viel me eigenlijk wel mee, gezien de vakantie en dus met 2 mensen de hele week thuis. Komende week moet dus wel beter kunnen.

Ook maar even de spaartotalen bijgewerkt. Dat had ik al een tijd niet gedaan. En er is best wel wat veranderd.

1 opmerking:

  1. Hb je nooit dat je gasverbruik hoger is, terwijl je denk: Hoe kan dat nou? Soms zijn we amper thuis geweest en is mijn verbruik bijna het dubbele. Heb jij daar ervaring mee?

    BeantwoordenVerwijderen