dinsdag 14 februari 2012

Vandaag kreeg ik de mail van de BSO waar Kleine Vent op vrijdagmidddag heen gaat.
De mail voor de vakantie deze keer. Met het programma. Waarop ik zag dat hij de vrijdag van de vakantie een dagje ik hou van holland gaan doen. Met allerlei gekke spellen.
In de kerstvakantie vierden ze op de laatste vrijdag van het jaar gewoon alvast oud en nieuw, inclusief lekkere hapjes. Die natuurlijk wel zelf gemaakt moesten worden.
Ik vind het zo'n verbetering ten op zichte van zijn vorige BSO. Daar was het hele dagen tekenen, buitenspelen, puzzelen en soms een beetje op de computer. Wat ook best prima is. Maar voor Kleine Vent was het dan na 2 weken zomervakantie wel weer klaar. (hoewel hij maar 1 dag per week gaat)
Het grootste verschil: deze BSO bestaat uit kinderen van 8 en ouder.
Hij is dus niet gelijk echt de oudste. En het is ook makkelijker allerlei uitstapjes en activiteiten organiseren. Bijna wekelijks staat er wel wat lekkers in de oven als ik hem kom halen (waarbij ze dus iets voor hem bewaren tot maandag als hij al weg moet voor het klaar is) en hij wil zelden gelijk met me mee.
Tijdens een kort gesprekje met zijn BSO juf afgelopen vrijdag, werd het ook weer duidelijk dat hij het echt leuk vind en dat hij zich prima op zijn gemak voelt. Ook op school verder wel. Hij doet graag zijn best voor zijn juf en hoewel hij regelmatig gewoon zijn weektaak niet af heeft, word het elke week wel minder werk wat hij mee naar huis neemt. Hij moet nog wel even aan de bak voor zijn werkstuk in mei (hij stelt graag uit namelijk, wat ik dit keer niet toe laat)
Maar hij gaat het wel redden. Ook al zit hij nog altijd regelmatig met zichzelf in de knoop. Hij ziet steeds meer zelf in waar het niet goed gaat en waar het beter kan. En nog belangrijker: hoe dan.

1 opmerking:

  1. Wat heerlijk dat het goed gaat! Het leven is natuurlijk een lange leerweg.
    En een beetje enthousiaste medewerkers die er zin in hebben, dat scheelt enorm..!

    BeantwoordenVerwijderen