dinsdag 20 maart 2012

Elke dag een bedrag.

Vandaag bedacht ik ineens: waarom doe ik steeds zo moeilijk met boodschappen en dergelijke?
Ik zit steeds met budgetjes en toch werkt het niet zo lekker voor me. Waarom reken ik niet gewoon uit wat ik in april per dag te besteden heb aan boodschappen en andere dingen.
Dus een klein rekensommetje verder (gelukkig kan het snel, dankzij mijn lieve excel) kom ik uit op een bedrag van €8,09 per dag voor de maand april. Dat is elke week €56,68. En daar moet ik het dan maar mee doen. En toen dacht ik: waarom neem ik dan niet elke week €50 en doe daar alles wat ik die week moet doen. Klaar en simpel. Technisch gezien (en met mijn rekensommetje ernaast) hou ik dan aan het einde van de maand €40 over. Uitgaande van die 30 dagen die april lang is. Die blijft dan toch weer mooi op m'n rekening staan.
Het grootste voordeel: er is natuurlijk weer een rommelmarkt op 21 april, waar we weer gaan proberen van onze zooi af te komen. En omdat ik die dag er niet kan zijn en omdat mijn 20 weken echo op 28 april valt, kan ik mijn combinatie aan praktijkdagen ook niet doen in april en zal ik ze moeten verzetten. Wat me dus beduidend even minder geld kost in april, omdat ik geen treinkosten heb (stiekem ook wel rond de €50 voor beide dagen samen)
Dus ergens gaat er minder geld uit en er komt (hopelijk) meer geld in. Ik ben weer een beetje op de goede weg.
Gewoon elke week €50 en op is op. En alles wat over is, gaat in mijn potje op de schouw. Stiekem hoop ik dat ik een aardig bedrag bij elkaar kan krijgen in dat kleine potje.

Ondertussen repareerde ik weer een stuk van de muur. Ik ben inmiddels ongeveer op 2/3 van de muur die ik graag wil doen. Het moet nog wel een keer, een laagje er over heen. Maar het ziet er nu al zoveel beter uit. De 2e keer gaat het makkelijker, omdat ik dan niet te maken heb met allerlei gekke richeltjes en hobbeltjes en putjes.
Mijn 2e slof ligt inmiddels ook al ondersteboven om te drogen. Het laagje latex erop moet nog tot morgen drogen en dan heb ik weer een lekker paar sloffen. Ik moet nog even bekijken of er nog een knoopje op moet of dat ze zo goed blijven zitten.

Ik denk overigens ook dat ik bedacht heb hoe ik de flessen ga ophangen. Gewoon een haakje maken aan de onderkant en bovenkant en dan met een extra tyrapje erom heen om er voor te zorgen dat ze echt goed hangen. Ik moet nog even mooie labeltjes maken om duidelijk te hebben wat nu waar in zit. Volgende projectje denk ik, nu m'n sloffen klaar zijn.

3 opmerkingen:

  1. Hoe deed je het dan eerst met je budget? Voor mij werkt een maandbudget opgedeeld in een budget per week ook heel goed!
    Ik ben heel benieuwd naar je flesprojectje, dat zou hier ook beter werken dan een moestuintje denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als ik je blogjes zo lees, heb ik het idee dat je best een druk leventje hebt met een studie er nog naast. Wat voor studie doe je? Ik las over praktijkdagen. Ikzelf heb een paar jaar geleden een opleiding gedaan bij LOI ook met praktijkdagen (in Utrecht)

    BeantwoordenVerwijderen